Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

IHF rozhodla, že na MS 2015 aj Saudská Arábia a Island


22.11.2014


Bahrajn a SAE s pokutami po 100-tisíc švajčiarskych frankov


Rada Medzinárodnej hádzanárskej federácie (IHF) na svojom piatkovom zasadnutí v nemeckom Herzogenaurachu "rozlúskla" kauzu odhlásenia Bahrajnu a Spojených arabských emirátov z majstrovstiev sveta mužov, ktoré sa v januári 2015 uskutočnia v Katare.

IHF považuje listy oboch krajín o odrieknutí účasti za konečné stanovisko a ďalšiu korešpondenciu (po necelých dvoch týždňom zmenili stanovisko a odvolali svoje odhlásenie z turnaja) už nebrala do úvahy pri rozhodovaní o verdikte. Tým je finančný trest vo výške 100 000 švajčiarskych frankov za zrušenie štartu po vyžrebovaní turnaja MS. Rada IHF sa zároveň rozhodla prideliť dve "uvoľnené" miestenky pre ázijský a európsky kontinent. 

Ázijská hádzanárska federácia nominovala ako svojho zástupcu Saudskú Arábiu a Európska hádzanárska federácia určila za účastníka svetového šampionátu Island (nepostúpil z II. fázy kvalifikácie cez Bosnu a Hercegovinu). Žrebom zaradili Islanďanov do C-skupiny, kde si zahrajú s výbermi Francúzska, Švédska, Alžírska, Česka a Egypta. Reprezentanti Saudskej Arábie budú hrať v "déčku" s hádzanármi Dánska, Poľska, Ruska, Argentíny a Nemecka. 


Aktualizované zloženie základných skupín na XXIV. majstrovstvách sveta v hádzanej mužov v Katare (Dauha, 15. 1. - 1. 2. 2015): 
A-skupina: Španielsko, Slovinsko, Katar, Bielorusko, Brazília, Čile 
B-skupina: Chorvátsko, Bosna a Hercegovina, Macedónsko, Rakúsko, Tunisko, Irán 
C-skupina: Francúzsko, Švédsko, Alžírsko, Česko, Egypt, Island 
D-skupina: Dánsko, Poľsko, Rusko, Argentína, Saudská Arábia, Nemecko 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL