Apr 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

Slovenky v Michalovciach, Wollingerová namiesto Horňákovej


24.11.2014


Pivotka Iuventy Dominika Horňáková si zranila členok a čakajú ju ďalšie vyšetrenia, ktoré určia dĺžku absencie


Slovenská hádzanárska reprezentácia žien si v pondelok popoludní rozložila svoj "stan" v Michalovciach, kde sa bude až do nedele pripravovať na decembrovú účasť na majstrovstvách Európy v Maďarsku a Chorvátsku.

Na záverečné sústredenie nominoval hlavný kouč Dušan Poloz 18-členný káder. Víkendové zranenie pivotky Dominiky Horňákovej (členok si zranila na tréningu v rumunskom Brašove pred odvetou 3. kola Pohára EHF - pozn.) si vyžiadalo vynútenú zmenu, namiesto nej dostala spomedzi náhradníčok pozvánku jej klubová spoluhráčka z michalovskej Iuventy Patrícia Wollingerová. "Presný rozsah a závažnosť zranenia Horňákovej budeme poznať až po vyšetrení magnetickou rezoznanciou, ktoré podstúpi v najbližších dňoch," informovala  z centra Zemplína vedúca národného tímu SR Renáta Marcinová.

Slovenky majú v pondelok podvečer prvý tréning. V Chemkostav aréne budú v utorok trénovať dvakrát, v stredu raz, vo štvrtok dvakrát a v piatok raz. Súčasťou programu je každý deň aj regenerácia. V stredu ráno pôjdu hráčky darovať krv. Prípravu zakončia dvoma medzištátnymi zápasmi s Ukrajinou, ktorá je takisto účastníkom kontinentálneho šampionátu. V sobotu 29. novembra sa Slovenky stretnú s Ukrajinkami o 18.00 h a v nedeľu 30. 11. v odvete o 15.00 h (TV priamy prenos: Sport 2). Stretnutia sú generálkou pred ME. 

Na budúci týždeň bude od stredy 3. decembra nasledovať dolaďovanie formy a vystúpenie na ME, kde sa v základnej D-skupine stretnú s Francúzkami, Čiernohorkami a Srbkami, začnú v pondelok 8. 12. 

Nominácia reprezentácie na sústredene v Michalovciach a prípravné zápasy proti Ukrajine (24. - 30. 11. 2014): 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) 
pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Patrícia Wollingerová (Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Tetyana Trehubová (Iuventa Michalovce), Andrea Kertészová (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL