Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Dubajová do reprezentácie ako tretia najlepšia strelkyňa


25.11.2014


Katarína Dubajová figuruje medzi kanonierkami najvyššej poľskej súťaže na 3. mieste


 Najbohatšie skúsenosti a najviac gólov na konte zo súčasného kádra reprezentácie hádzanárok Slovenska, ktorá sa pripravuje na decembrové majstrovstvá Európy, má nepochybne Katarína Dubajová. Tridsaťpäťročná ľavá spojka už druhú sezónu pôsobí v poľskom prvoligovom klube MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz, ktorého je veľkou oporou. Navyše, naďalej potvrdzuje svoje kanonierske schopnosti v PGNiG superlige.

Na sústredenie národného tímu SR v Michalovciach pricestovala ako momentálne tretia najlepšia strelkyňa poľskej ligovej súťaže. Bratislavská rodáčka odohrala v aktuálnom ročníku 11 stretnutí, v ktorých dosiahla v drese Noweho Saczu 84 presných zásahov. O gól menej ako Joanna Obrusiewiczová z KGHM Metraco Zaglebie Lubin a o desať menej ako líderka poradia Stefka Agovová Ivanovová z MKS Piotrcovia Piotrków Trybunalski. Štvrtá v hodnotení strelkýň má na Slovenku odstup už desať a piata dokonca sedemnásť gólov. 

Dubajová naposledy skórovala deväťkrát, čím výraznou mierou prispela k triumfu nad SPR Olkusz 28:27 (12:15). Pre MKS Olimpia-Beskid to bolo tretie ligové víťazstvo v sezóne, vďaka ktorému figuruje po polovici dlhodobej časti na 9. priečke so ziskom 6 bodov. Od nástupu slovenského kormidelníka Dušana Daniša do trénerskej funkcie je bilancia družstva 3 - 0 - 5. 

Kataríne Dubajovej patrila v hodnotení kanonierok dlhodobej časti najvyššej poľskej súťaže 2013/2014 tretia priečka za 136 gólov v 16 stretnutiach (súperky v poradí pred ňou odohrali o štyri, resp. tri duely viac), ale s vynikajúcim priemerom 8,5 gólu na zápas nemala v lige konkurenciu. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL