Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Proti elite hrá v klubovom drese, teraz ju okúsi aj v reprezentácii na vrcholnom fóre


26.11.2014


Lýdia Jakubisová (krídelníčka SR): "Teraz som sa do reprezentácie tešila dvojnásobne, lebo nás čakajú vytúžené majstrovstvá Európy"


Po roku sa vrátila do kádra reprezentácie hádzanárok Slovenska. Lýdia Jakubisová po zranení kolena už zaberá naplno v drese nemeckého šampióna Thüringer HC, s ktorým dominuje v I. bundeslige žien a formu ladí aj v stretnutiach prestížnej Ligy majstrov. Skúsenú ľavorukú krídelníčku bude totiž v optimálnej hernej pohode potrebovať tiež kouč národného tímu SR Dušan Poloz na blížiacom sa decembrovom európskom šampionáte.


Povinnosti v klube máte na určitý čas za sebou, najbližšie týždne budú patriť reprezentácii. Vítate takúto zmenu?

"Samozrejme, že sa teším do reprezentácie. Je to niečo iné ako v klube. A teraz dvojnásobne, lebo nás čakajú vytúžené majstrovstvá Európy."


Ste spokojná s doterajším účinkovaním Thüringeru v sezóne?

"Áno, nadmieru. Dosiahli sme zatiaľ všetko, čo sme chceli. V bundeslige sme nielen neprehrali ani jeden zápas, ale nestratili sme zatiaľ ani jeden bod. V DHB-Pokali sme postúpili do ďalšieho kola a v Lige majstrov sme stále tiež v hre. Takže zatiaľ ide všetko podľa predstáv."


V Lige majstrov ste postúpili zo základnej skupiny z 3. miesta. Je to reálne odzrkadlenie rozloženia síl v skupine?

"Myslím si, že poradie v skupine ukázalo, kam asi momentálne patríme. Škoda, že zranení viacerých našich hráčok, možno to mohlo byť pre nás o kúsok lepšie, ale aj tak môžem vysloviť s doterajším vystúpením spokojnosť."


Sobotňajšie tesné víťazstvo nad Vardarom Skopje (21:20) však bolo pre Thüringer HC dôležité. Motivovala vás k triumfu šanca, aby ste nešli do hlavnej skupinovej fázy LM s nulou na bodovom konte?

"Do sobotňajšieho zápasu sme išli s obrovskou motiváciou. Dva body, ktoré sme získali, sú veľmi cenné a môžu ešte zohrať dôležitú rolu z pohľadu nášho účinkovania v ďalšej fáze Ligy majstrov."


Ako jediná zo Sloveniek máte aktuálne možnosť konfrontácie s európskou špičkou aj v klubovom drese. Je to pre vás osobne potom ľahšie prispôsobiť sa vysokému tempu aj v reprezentácii, keď v jej drese nastupujete proti družstvám ako prednedávnom Maďarsko v príprave či Čierna Hora, Francúzsko alebo Srbsko na ME?

"Je pravda, že momentálne sama z nášho reprezentačného kádra hrávam Ligu majstrov. Je to pre mňa obrovská skúsenosť. Len sa budem tešiť, keď si aj v reprezentácii budem môcť zahrať proti hráčkam, ktoré už poznám z Ligy majstrov. Na jednej strane je to výhoda, že som zvyknutá na takéto dôležité zápasy a ich hru na najvyššej úrovni. Na druhej strane aj určitá nevýhoda, keďže rovnako ony poznajú mňa."





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL