Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Slovenky darovali krv, ortieľ o Horňákovej zranení v piatok


26.11.2014


Katarína Dubajová (hádzanárka SR): "Darovala som prvýkrát a rada si to ešte niekedy zopakujem"


Slovenské hádzanárske reprezentantky si počas sústredenia pred majstrovstvami Európy našli čas aj na ušľachtilý skutok. V stredu si privstali a vybrali sa darovať krv do Nemocnice s poliklinikou Štefana Kukuru v Michalovciach. Na hematologicko-transfúznu stanicu na Špitálskej ulici zavítali aj s členmi realizačného tímu. Do akcie sa chcela zapojiť väčšina z kádra, ale viacerým to znemožnili zdravotné indispozície menej závažného charakteru. "Žiaľ, kritériá pri darovaní sú prísnejšie, a tak niektoré dievčatá sa nemohli v danom okamihu pridať k ostatným," povedala vedúca reprezentácie žien SR Renáta Marcinová.

Vzácnu ľudskú tekutinu darovali Katarína Dubajová, Andrea Kertészová, Simona Súlovská, Dominika Horňáková a počas dvojhodinového pobytu v nemocnici pustili žilou aj asistenti trénera Peter Olšavský a Ján Lajčák. Monike Rajnohovej akoby krv stuhla v žilách, keďže z nej dostali len deciliter a viac to už nešlo. "Nie, strach som nemala. Keď vidím všetko, čo sa okolo mňa v danom okamihu deje, tak sa nebojím. Darovala som prvýkrát a rada si to ešte niekedy zopakujem," uviedla K. Dubajová. 

Na večernom stredajšom tréningu v Chemkostav aréne sa Slovenky budú pripravovať už v kompletnom zložení. K družstvu sa po príchode z Nemecka pridá aj skúsená krídelníčka Lýdia Jakubisová. V príprave naďalej absentuje pre zranenie členka pivotka Dominika Horňáková, ktorá však podporuje spoluhráčky z národného tímu aspoň svojou prítomnosťou. "Zajtra ju čaká návšteva u lekára Petra Polana. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou sa posunulo a uskutoční sa v piatok, keď by sme sa popoludní mali dozvedieť o jej zranení viac," dodala R. Marcinová. 

Slovenské hádzanárky si v sobotu od 18.00 h a nedeľu od 15.00 h zahrajú v Michalovciach v rámci generálky na ME dvakrát proti Ukrajinkám. 




Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL