Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Slovenky chcú kvalitu predviesť už v generálke pred ME


27.11.2014


Slovenské hádzanárky pracujú na stabilizácii výkonnosti, aby na ME dokázali odohrať tri kvalitné zápasy


Hádzanárska reprezentácia žien Slovenska absolvuje v závere týždňa medzištátny dvojzápas s Ukrajinou, ktorý bude pre zverenky trénera Dušana Poloza ostrou generálkou pred účasťou na decembrových majstrovstvách Európy.

"Od dievčat očakávam to, čo v každom dueli, teda zodpovedný prístup a maximálne nasadenie, s čím sme mali problémy v dvoch nedávnych vystúpeniach proti Maďarkám. Ďalej potrebujeme stabilizovať výkonnosť, keďže na ME chceme odohrať tri kvalitné stretnutia. Kvalitu a veci, ktoré nacvičujeme na tréningoch, by sme radi ukázali už proti Ukrajinkám. Chceme sa divákom predviesť svojou vlastnou hrou," uviedol želanie nielen v súvislosti s víkendovým meraním síl hlavný kouč SR Dušan Poloz, ktorý sa so svojimi zverenkami pripravuje od pondelka v metropole Zemplína v Michalovciach.

Od stredajšieho príchodu krídelníčky Lýdie Jakubisovej má k dispozícii osemnásťčlenný káder. Z pôvodnej nominácie zatiaľ nemôže počítať s pivotkou Dominikou Horňákovou, ktorá pôjde so zraneným členkom v piatok na magnetickú rezonanciu. Namiesto nej sa do prípravy zapojila spomedzi náhradníčok Patrícia Wollingerová. "Dominika nám chýba. Mal som v pláne vyskúšať aj v zostave s ňou agresívnu vysunutú obranu. Môj zámer som musel trochu upraviť. V našej hre budú určité zmeny, ale nie zásadné," pokračoval Poloz, ktorý je s doterajším priebehom sústredenia spokojný: "Zatiaľ všetko funguje tak, ako má. Snažíme sa naše sústredenie spríjemniť a vyhnúť sa stresu. Na osemnásť pozvaných hráčok nevyvíjame zbytočne tlak. Majú určité postavenie, nechceme, aby boli v strese. Verím, že sa pohoda odrazí aj na našej hre v zápasoch." 

Konfrontácia s Ukrajinou sa v michalovskej Chemkostav aréne uskutoční v sobotu od 18.00 h a v nedeľu od 15.00 h (aj v priamom prenose na Sport 2). Špecifickú príchuť bude mať pre Tetyanu Trehubovú. Ukrajinská rodáčka je od júna pevnou súčasťou národného tímu SR. "Nemám žiadny problém nastúpiť proti ukrajinskému tímu, je to družstvo ako hocijaké iné. Na palubovke tieto veci neriešim a budem sa snažiť v slovenskom drese odviesť maximum. Súperky nebudem šetriť, veď je to príprava na šampionát," uviedla nedávno Trehubová na margo súbojov proti svojej rodnej krajine. 

Hádzanárky Slovenska sa po nedeľňajšom ukončení zrazu opäť zídu v stredu v Malackách. "Osemnástka, ktorá pocestuje do dejiska našej skupiny v chorvátskom Osijeku, bude známa v nedeľu podvečer. Šestnástku na úvod kontinentálneho šampionátu musíme nahlásiť v nedeľu 7. decembra na technickej porade," doplnil základné informácie Poloz. 

Nominácia reprezentácie SR na prípravné zápasy proti Ukrajine (29. a 30.11. 2014): 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) 
pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Patrícia Wollingerová (Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Tetyana Trehubová (Iuventa Michalovce), Andrea Kertészová (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL