Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Prešov verí v zázrak, v prvom rade chce v odvete zvíťaziť


28.11.2014


Tatran Prešov musí v boji o skupinovú fázu Pohára EHF doháňať sedemgólové manko z palubovky MT Melsungen


Diametrálne odlišný výkon ako uplynulú sobotu v Kasseli, kde utrpeli prehru 24:31 (11:17), budú potrebovať v sobotu 29.11. hádzanári Tatrana Prešov. Od 18.00 h vo svojej Tatran handball aréne privítajú bundesligový MT Melsungen v odvete 3. kvalifikačného kola Pohára EHF 2014/2015 (rozhodujú Čiernohorci Pavičevič a Ražnatovič). Karty sú rozdané, favorit má k dobru sedemgólový náskok, ale slovenský šampión má pred sebou ešte 60 minút hry, aby sa pokúsil vybojovať postup do skupinovej fázy druhej najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže mužských klubov. Pre Šarišanov by v prípade vyradenia nemeckého tímu išlo o štvrtú účasť v šestnástke najlepších družstiev Pohára EHF za sebou, z toho tretiu od zavedenia formátu skupinovej fázy. Akýkoľvek triumf Prešovčanov by zároveň znamenal prelomenie negatívnej série, v konfrontácii s bundesligovými tímami v európskych pohároch čakajú v novodobej histórii na výhru už 13 súbojov (aktuálna bilancia 0 - 3 - 10).

"Samozrejme, že sa pokúsime toto manko zmazať. Predovšetkým treba odvetný zápas vyhrať a potom sa pozerať na gólový rozdiel. Dúfam, že odveta bude pre nás vyzerať úplne inak a malý zázrak sa azda udeje," želá si kouč Tatrana Peter Dávid, podľa ktorého slov pre denník Korzár vzdialenie postupovej nádeje môže zbaviť jeho zverencov stresu a vniesť do hry väčšie uvoľnenie: "Možno svojím tvrdením prekvapím, ale nazdávam sa, že výsledok prvého zápasu možno našich hráčov upokojí. Ak by sa to bolo uplynulú sobotu skončilo o tri - štyri góly, zrejme by znovu mali v hlavách väčšie napätie. Takto asi budú rozmýšľať inak." 

Kouč majstra SR si uvedomuje, že napriek sile súpera majú hráči Tatrana čo zlepšovať. "Minulú sobotu stál proti nám vyspelý súper z mimoriadne kvalitnej súťaže, ale súčasný Tatran má na viac ako to, čo predviedol s Melsungenom. Zápas trvá šesťdesiat minút. Odohrať dobre len zopár úsekov - najmä s takým kvalitným súperom - nestačí.“ 

Prešovčania si čiastočne napravili chuť v utorok, keď v prvom semifinále Slovenského pohára zdolali HC Sporta Hlohovec vysoko 37:24 (19:9). V tábore Melsungenu zavládla spokojnosť. Po rezultáte v prvom vzájomnom meraní kormidelník MT Michael Roth netajil, že jeho zverenci majú postup na dosah: "Na odvetu do Prešova môžeme cestovať optimisticky naladení. Vieme však, že nás tam čaká náročný duel. Bude to aj otázka toho, kto bude mať viac síl." Sebadôveru im mohlo dodať aj stredajšie jednoznačné víťazstvo 35:25 (18:10) nad GWD Minden v I. bundeslige, v ktorej figurujú aktuálne na 9. priečke. Najlepšiu streleckú mušku mali sedemgóloví Marič, Rnič a M. Müller. 


Pohár EHF mužov 2014/2015 - kvalifikácia - 3. kolo - odveta 
sobota 29. 11.: o 18.00 h: Tatran Prešov (SR) - MT Melsungen (Nem.)
rozhodujú Ivan Pavičevič a Miloš Ražnatovič z Čiernej Hory, prvý zápas 24:31 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL