Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

V Prešove sa zázrak nekonal, Tatran končí v Pohári EHF


29.11.2014


Tatran Prešov (SR) - MT Melsungen (Nem.) 26:25 (11:16) - prvý zápas 24:31, do skupinovej fázy postúpil Melsungen


Hádzanári Tatrana Prešov sa rozlúčili s účinkovaním v Pohári EHF mužov 2014/2015 v 3. kvalifikačnom kole. Zverenci trénera Petra Dávida po prehre 24:31 na palubovke MT Melsungen zdolali favorizovaný nemecký tím vo svojej Tatran handball aréne. Sobotňajšia odveta sa z pohľadu Prešovčanov skončila tesným triumfom 26:25 (11:16), ale na postup to nestačilo. Domáci opäť doplatili na nevydarený úvod a nezvládnutý prvý polčas, kde sa pripravili o nádej na hádzanársky zázrak. Úradujúci slovenský šampión si nevybojoval štvrtú účasť v šestnástke najlepších družstiev Pohára EHF za sebou, z toho tretiu od zavedenia formátu skupinovej fázy. Šarišania však aspoň pretrhli negatívnu sériu v konfrontácii s bundesligovými tímami v európskych pohároch. Až v štrnástom súboji v novodobej histórii sa dočkali prvej výhry (aktuálna bilancia 1 - 3 - 10). 

Tatranu opäť ušiel úvod, keď po necelých 10 minútach svietil na ukazovateli skóre stav 0:5. Prešovčania dotiahli prvý gól až v 13. min, keď upravili na 1:7. V strednej časti I. polčasu sa hra vyrovnala, ale Melsungen aj tak mierne zvýšil svoj náskok na 11:4. V tretej desaťminútovke sa domácim podarilo nepriaznivý stav mierne skorigovať, v 28. min sa dotiahli na 10:14, ale hráči bundesligového tímu stihli v závere ešte odskočiť na päťgólový rozdiel (16:11). 
Druhé dejstvo prinieslo radikálnu zmenu v obraze hry. Tatran akoby pokropený živou vodou zmazal za päť minút polčasové manko, strelecky disponovaný Antl vyrovnal na 16:16 a v 38. min už vyhrával 18:17. Melsungen v ďalšom priebehu nepustil družstvo zeleno-bielych ešte viac na koňa a držal vyrovnaný stav. V 50. min bol nerozhodný stav 22:22. V závere domáci naklonili skóre na svoju stranu a vybojovali si tesné víťazstvo (26:25). 


Peter Dávid (tréner Prešova): "Opäť sme nezvládli vstup do duelu. Stalo sa nám presne to, čo aj v Melsungene, kde sme prehrávali 1:6. Hráči sa nepoučili, neboli na začiatku koncentrovaní. My sme začali hrať až od stavu 0:7, naše postupové nádeje sa rozplynuli po prvom polčase. Gratulujem súperovi k prieniku do skupinovej fázy." 

Michael Roth (tréner Melsungenu): "Sme spokojní s postupom. Diváci boli svedkami dvoch rozdielnych polčasov. V tom prvom sme dominovali, v druhom koncentrácia mojich hráčov opadla a napokon sme prehrali. Teší nás však, že ideme v Pohári EHF ďalej." 

Dominik Krok (spojka Prešova): "Už po prvom polčase bolo o postupujúcom rozhodnuté. Nemôže sa nám stať, že na začiatku prehrávame 0:7." 

Radoslav Antl (krídelník Prešova a najlepší strelec duelu): "V súčte dvoch zápasov postúpil lepší tím. My sme odvetu zle začali, ale po zmene strán sme otočili vývoj a dotiahli duel do víťazného konca. Je to však pre nás slabá náplasť, lebo sme nepostúpili do skupinovej fázy." 

Výsledok - sobota - Pohár EHF mužov 2014/2015 - kvalifikácia - 3. kolo - odveta: 
Tatran Prešov (SR) - MT Melsungen (Nem.) 26:25 (11:16) - prvý zápas 24:31, do skupinovej fázy Pohára EHF postúpil Melsungen 
Zostava a góly Prešova: Krupa, Verkič, Vernarský - Rábek, Kopčo, D. Krok 5, Krištopans 3, Sadovyj, Radčenko 2, Furlan 1, Pekár, T. Urban 5, Číp, Antl 10, J. Urban, Petro 
Najviac gólov za Melsungen: Fahlgren a Rnič po 5 
Pok. hody: 4/3 - 2/1, vylúčení: 4 - 8, ČK: 48. Danner (Melsungen) za 3 vylúčenia, rozhodovali: Pavičevič a Ražnatovič (obaja Č. Hora), 3125 divákov 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL