Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Polozovi sa vyjasnilo, nominácia na ME až na budúci týždeň


30.11.2014


Tréner hádzanárok SR Dušan Poloz posunul termín oznámenia konečnej nominácie


Hádzanárky Slovenska odohrali počas víkendu v Michalovciach dva medzištátne prípravné zápasy proti Ukrajinkám (27:30 a 29:23), v ktorých si preverili aktuálnu formu pred blížiacou sa decembrovou účasťou na majstrovstvách Európy v Chorvátsku a Maďarsku. Po druhom z dvojice stretnutí mal hlavný tréner SR Dušan Poloz oznámiť 18-člennú nomináciu na európsky šampionát. Aj keď sa mu po dueloch vyjasnilo ohľadom zostavy, očakávané rozhodnutie v súvislosti so zložením výberu ešte nevyriekol ani po generálke. "Rozhodnutie sme museli o týždeň posunúť. Odložiť verdikt až do odjazdu na ME nás prinútilo drobné zranenie pivotky Dominiky Horňákovej," vysvetlil D. Poloz.

Menoslov slovenských hádzanárok bude známy až na budúci týždeň, keď sa zídu na sústredení v Malackách. "Na zraz príde 19 hráčok, teda osemnásť, ktoré som mal k dispozícii v Michalovciach, a aj spomenutá Horňáková. Do Osijeku pocestuje osemnástka, z ktorej určíme pred prvým duelom na šampionáte 16 hráčok na súpisku," ozrejmil český kormidelník Sloveniek. 
Stretnutiami s Ukrajinkami vyvrcholilo sústredenie zamerané na hernú fázu, v najbližších dňoch sa dostane k slovo aj mentálna príprava. "Vo víkendových súbojoch sme dostali odpovede na posledné otázniky a vykryštalizovala sa zostava," dodal Poloz. 

Nominácia reprezentácie SR na sústredenie v Malackách pred odchodom na ME v Chorvátsku a Maďarsku: 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) 
pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Dominika Horňáková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Tetyana Trehubová (Iuventa Michalovce), Andrea Kertészová (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL