Apr 2024
PUSŠPSN
17

W17 EHF Euro 2015

Súperky SR v príprave počas víkendu len s jedným víťazstvom


02.12.2014


Francúzsko, Srbsko a Čierna Hora, súperi hádzanárok SR na ME 2014, výsledkovo nepresvedčili


Okrem slovenských hádzanárok, ktoré sa počas víkendu dvakrát stretli s Ukrajinkami (27:30 a 29:23), boli v akcii aj ďalší traja účastníci základnej D-skupiny blížiacich sa majstrovstiev Európy v Chorvátsku a Maďarsku.
Dvaja z nich - Francúzsko a Srbsko - sa dokonca spoločne predstavili na turnaji Möbelringen Cup v Osle a Larviku. Jeho celkovými víťazkami sa stali Dánky po triumfoch nad domácimi Nórkami (24:21), Srbkami (32:20) a Francúzkami (26:23). 
Srbky, ktorým pre zdravotné problémy chýba šesť hráčok základného kádra (Tomaševičová, Lekičová, Trifunovičová, Miloševičová, Damnjanovičová a Liščevičová), navyše hladko prehrali s Nórkami 18:30. Zverenky trénera Sašu Boškoviča nestačili ani Francúzky (18:22) a skončili posledné. Reprezentatnky krajiny galského kohúta podľahli nórskym reprezentantkám 20:21 a patrilo im 3. miesto. Bilancia súperiek SR na prípravnom turnaji vyznieva výrazne nepriaznivo 1 - 0 - 5. 
Do All-star tímu podujatia sa dostali dve Francúzky - spojka Allison Pineauová a ľavá krídelníčka Paule Baudouinová. Štvrtou najlepšou strelkyňou Möbelringen Cupu bola francúzska ľaváčka Alexandra Lacrabéreová s 12 gólmi. Zo Srbiek mala najpresnejšiu mušku ľavá spojka Biljana Bandalierová s 10 presnými zásahmi. 
Nedarilo sa ani Čiernohorkám. Úradujúce európske šampiónky odohrali vo Varaždíne dva medzištátne prípravné zápasy s domácimi Chorvátkami. V oboch ťahali za kratší koniec, v prvom prehrali dokonca deväťgólovým rozdielom 19:28 (7:11) a v odvete už len o gól 26:27 (10:14). Za Čiernohorky sa ľavá spojka a kapitánka Marija Jovanovičová presadila štyrikrát, na druhý deň pravá krídelníčka Jovanka Radičevičová strelila sedem a ľavá krídelníčka Biljana Pavičevičová 6 gólov. 
"V prvom zápase sme urobili množstvo chýb. Ani sa nepamätám, kedy naposledy sme sa dopustili toľkých zaváhaní. Bolo ich veľa, aj keby išlo len o domácu ligovú súťaž. Myslím si, že je to aj dobre. Aspoň sme videli naše nedostatky, ktoré môžeme ešte do ME odstrániť," uviedla hviezda čiernohorského tímu Katarina Bulatovičová, ktorá pre problémy s členkom hrala len polčas v prvom meraní 
Kouč Dragan Adžič bol spokojnejší s odvetou: "V druhom dueli sme zahrali lepšie. Som rád, že Chorvátky nastúpili proti nám v najsilnejšom zložení, preto boli stretnutia pre nás dobrým testom. Som presvedčený, že na otvárací zápas na šampionáte proti Srbsku bude hra družstva zodpovedať našim predstavám." 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL