Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

V Malackách kompletná devätnástka, radil aj Jágrov kouč


03.12.2014


Pivotka Dominika Horňáková je po zranení členka optimistka v súvislosti s účasťou na ME


Hádzanárska reprezentácia žien Slovenska sa štyri dni pred začiatkom majstrovstiev Európy v Chorvátsku a Maďarsku zišla v stredu popoludní v Malackách, kde bude ladiť formu až do nedeľňajšieho odchodu do Osijeku. Na zraze v hoteli Spark sa hlásilo hlavnému trénerovi Dušanovi Polozovi všetkých 19 pozvaných hráčok, z ktorých do dejiska kontinentálneho šampionátu pocestuje osemnástka. Na sústredení sa bude so spoluhráčkami pripravovať aj pivotka Dominika Horňáková, ktorá minulotýždňové sústredenie v Michalovciach vynechala pre zranenie členka a nad jej účasťou na ME 2014 visel otáznik. Opora majstrovskej Iuventy však boj o nomináciu nevzdáva. 

"Už dnes na tréningu skúsim členok zaťažiť na maximum a potom uvidíme, čo a ako. Keď som však skúšala behať i na bicykli, tak to bolo v pohode. Bolesti boli minimálne. Aj preto verím, že to bude v poriadku," poznamenala pre Rádio Slovensko Horňáková. 

Slovenky majú za sebou rekondično-hernú fázu prípravy. V najbližších dňoch sa budú venovať tiež mentálnej príprave. V tomto smere siahnu po osvedčenom spôsobe. "Nepodceňujeme ani túto stránku. V stredu medzi nás zavíta Marian Jelínek, máme pripravené motivačné videá i ´teambuildingové´ aktivity. Je to dôležitá súčasť prípravy, obzvlášť v ženskom kolektíve. Pokúsime sa dievčatá čo najlepšie naladiť na víťaznú vlnu," uviedol Dušan Poloz. Jeho zverenky ešte pred stredajším večerným tréningom absolvovali sedenie s českým športovým psychológom a trénerom Jelínkom, ktorý spolupracoval aj so známou hokejovou hviezdou Jaromírom Jágrom. V júni rady "motivátora" zabrali a slovenské hádzanárky zvládli kľúčový duel s Francúzkami v Šali, po ktorom sa tešili z ukončenia 20-ročného čakania na štart na ME. 

Reprezentácia SR na sústredení v Malackách pred odchodom na ME v Chorvátsku a Maďarsku: 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) 
pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Dominika Horňáková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Tetyana Trehubová (Iuventa Michalovce), Andrea Kertészová (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL