Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Pestrý program Sloveniek pred odchodom na ME


04.12.2014


Hádzanárky SR stihnú do nedele tréningy, stretnutie so športovým psychológom, mediálne povinnosti, modelovaný zápas, teambuildinogové akcie i debata o trendoch rozhodovania


Hádzanárky Slovenska začali v stredu v Malackách záverečnú časť prípravy na majstrovstvá Európy, ktoré sa od nedele budú konať v Chorvátsku a Maďarsku. Ešte pred večerným tréningom mali stretnutie so športovým psychológom Marianom Jelínkom, ktorého rady im majú pomôcť v mentálnej príprave na vrcholné podujatie.

Vo štvrtok si opäť privstali, lebo prijali pozvanie do televízie Markíza v Záhorskej Bystrici ako hostky Telerána. Tréner SR Dušan Poloz na otázku ohľadom tvrdosti ženskej hádzanej trefne s úsmevom na tvári poznamenal: "Niekedy mi to pripadá ako džudo s loptou." Okrem neho do televízneho štúdia zavítali hráčky Tetyana Trehubová, Lýdia Jakubisová, Lucia Súkenníková, Monika Rajnohová, asistent kouča Peter Olšavský a vedúca družstva Renáta Marcinová. 

Potom už mali v pláne dva tréningy i sledovanie súperov na videu. Počas večernej tréningovej jednotky odohrajú modelovaný zápas proti dorastencom Stupavy. V piatok predpoludním príde na rad teambuildingová akcia, ktorej náplň je zatiaľ tajomstvom aj pre hráčky. Po popoludňajšom tréningu pôjde družstvo do Bratislavy, kde okúsi atmosféru vianočných trhov. V sobotu sa Slovenky budú pripravovať v Stupave. Ešte pred odchodom na ME absolvujú debatu s predsedom komisie rozhodcov SZH Jánom Rudinským. "Bude nás informovať, akého trendu sa budú držať rozhodcovia na šampionáte, na čo budú klásť dôraz pri uplatňovaní dodržiavania pravidiel," poznamenala  vedúca reprezentačného tímu žien Slovenska Renáta Marcinová. 

V nedeľu ráno odcestuje slovenská výprava do chorvátskeho Osijeku, kde na budúci týždeň odohrajú hádzanárske reprezentantky všetky tri zápasy základnej D-skupiny proti Francúzkam, Čiernohorkám a Srbkám. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL