Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Mať optimálnu zostavu na ploche v pravý okamih


06.12.2014


Dušan Poloz (tréner hádzanárok SR): "My sme jediní, ktorí veria, že nepôjdeme domov po troch dueloch s nulou na bodovom konte"


Slovenské hádzanárky získajú počas budúceho týždňa skúsenosť, akú dosiaľ nemali príležitosť zažiť. V krátkom časovom odstupe absolvujú na majstrovstvách Európy žien trio stretnutí proti súperom najvyššie rangu, ktorí sa z predchádzajúcich vrcholných podujatí vracali s cennými kovmi.

"Odohrať tri kvalitné duely v priebehu piatich dní žiadna z našich hráčok ešte nezvládla, čo je veľký problém. Navyše, s výnimkou Lydky Jakubisovej nemajú možnosť hrať zápasy proti špičkovým súperom aj v klubovom drese. Z toho mám určité obavy. Možnosť hrať proti najlepším hráčkam sveta je však nádhera. Z toho sa musíme tešiť a nie sa báť. Pokúsime sa to premeniť na výzvu," uviedol kormidelník SR Dušan Poloz, ktorý si uvedomuje, že jeho zverenky rozhodne nečaká jednoduchá úloha. "Žiadna nevydrží hrať 180 minút vynikajúco, obzvlášť tak, aby v tom poslednom vystúpení podala ešte svoj najlepší výkon. Zámerne sme v príprave prestriedali čo najviac hráčok, aby sme sa ich potom nebáli pustiť na palubovku na šampionáte. Potrebujeme, aby naše kľúčové hráčky s najlepšou formou boli v správny čas na ihrisku. Našou úlohu je odhaliť, kedy v tej trojzápasovej minutáži nastane ten okamih," poodhalil svoje zámery český kouč, ktorý za najväčšiu zbraň Slovenska považuje: "Tím." 

Slovenky nastúpia v chorvátskom Osijeku v pondelok 8. decembra proti majsterkám sveta z roku 2003 a vicemajsterkám sveta 1999, 2009 a 2011 Francúzkam. V stredu 10. 12. budú čeliť obhajkyniam titulu európskych šampiónok a aktuálnym strieborným olympijským medailistkám z Čiernej hory. Ak sa naplní scenár, že dianie v D-skupine sa bude vyvíjať podľa predpokladov, v záverečnom súboji SR - Srbsko by sa v piatok 12. decembra malo rozhodnúť o treťom postupujúcom do hlavnej fázy.  

"Samozrejme, teraz sa javí ako najschodnejšia cesta za postupom cez Srbky, ktoré však nemajú slabé družstvo. Nezabúdajme, že je to vlaňajší finalista majstrovstiev sveta, i keď na domácej pôjde. Z hľadiska papierových predpokladov sa očakáva, že s nulou na konte pôjdeme po troch zápasoch domov. My sme jediní, ktorí veria, že to tak nebude. Pokúsime sa niečo urobiť, aby sa tie prognózy nenaplnili," dodal Poloz. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL