Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

ME:Slovenky pohostili v Josipovaci,Rajnohová je rada za šancu


09.12.2014


Hádzanárky SR využili utorkové predpoludnie na návštevu slovenskej komunity žijúcej neďaleko Osijeku


Slovenské hádzanárske reprezentantky po pondelkovom vstupe do turnaja majstrovstiev Európy žien v chorvátskom Osijeku využili deň voľna aj na návštevu obce Josipovac, v ktorej žije až osemdesiat percent Slovákov.

Miestni predstavitelia im po milom privítaní ukázali počas dvoch predpoludňajších hodín nový Dom Slovákov, miestny kostol, slovenskú základnú školu, kde im žiaci pripravili krátke kultúrne vystúpenie, a pohostili ich v priestoroch Matice slovenskej. Hádzanárky im zase venovali reprezentačný dres, ktorý odovzdala kapitánka Lucia Súkenníková. 
"Bolo to veľmi pekné a príjemné spestrenie týždňa, ktorý nás tu čaká. Realizačný tím i vedenie zväzu sa snažia propagovať hádzanú rôznymi podobnými akciami. Dúfam, že my im to vrátime a výkonmi na palubovke dokážeme, že na to máme," povedala v rozhovore Monika Rajnohová, ktorá sa vrátila aj k prvému duelu proti Francúzsku (18:21): "S Francúzkami sa navzájom z nedávnych vzájomných súbojov poznáme. Myslím si, že sme zanechali veľmi dobrý dojem. Prehra nás mrzí, rozhodli maličkosti. V druhom dejstve nám nevyšli presilovky, ktoré sme mali lepšie zahrať. Všetky dúfame, že naše výkony sa budú ešte zlepšovať." 

Rajnohová je najmladšia z 18 hráčok SR na šampionáte, ale Dušan Poloz ju nasadil už hneď v prvom zápase. "Som rada, že mi dal tréner šancu. Veľkú trému som na počudovanie ani nemala, uvidíme, ako to bude v ďalších vystúpeniach. Pri hymne pred stretnutím však nechýbali zimomriavky. Teší nás podpora fanúšikov, cítili sme ju za našimi chrbtami," podelila sa o svoje dojmy 21-ročná spojka. 

Rajnohová a spol. sa môžu okrem priaznivcov, ktorí do Osijeku mieria zo Slovenska, spoliehať aj na podporu slovenskej komunity žijúcej v Josipovaci. Ľudia so slovenskými koreňmi z obce dali prísľub, že ani v ďalších dvoch stretnutiach základnej skupiny nebudú chýbať v hľadisku haly Gradski vrt a poženú hádzanárky Polozovho tímu za úspešnými výsledkami aj proti Čiernej Hore a Srbsku. 

Slovenky si po svojom zápase s Francúzkami mohli pozrieť v akcii svoje najbližšie protivníčky. "Videli sme prvý polčas a bola to taká typická balkánska hádzaná. Veľa fyzických konfrontácií, veľa tvrdosti, skôr bitka ako pekná hra. Na ME je každý duel náročný. Opäť musíme dať do toho všetko a uvidíme, čo z toho vznikne. Pokúsime sa aj zostávajúce dva súboje v základnej skupine odohrať čo najlepšie," dodala sympatická hráčka DHC Slavia Praha, ktorú čakal v utorok so spoluhráčkami ešte podvečerný tréning. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL