Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

ME: Oslávenkyňu Dubajovú dojali spoluhráčky


09.12.2014


Katarína Dubajová oslavuje v utorok v dejisku ME 2014 svoje 36. narodeniny


Vždy veľmi túžila po účasti na vrcholnom podujatí, dočkala sa ho na sklonku svojej kariéry. Katarína Dubajová si nemohla priať nič viac, ako osláviť svoje utorkové 36. narodeniny štartom na XI. európskom šampionáte v Chorvátsku a Maďarsku. "Až mám z toho opäť zimomriavky na tele. Včera počas hymny pred naším prvým zápasom s Francúzkami i teraz v autobuse sa mi do očí tlačili slzy. Vzhľadom na môj vek je to nesmierne dojemné. Zažívam úžasné chvíle, je to pre mňa až neskutočné,“ uviedla  najskúsenejšia hráčka z kádra trénera Dušana Poloza.

Na Dubajovej sviatok nezabudli ani spoluhráčky a pripravili jej prekvapenie cestou autobusom na návštevu Josipovaca, slovenskej dediny neďaleko Osijeku. „Dievčatá ma veľmi dojali. Zaspievali mi a dali na pamiatku prívesok i tričko EURO 2014, ktoré určite pôjde doma do rámu,“ prezradila oslávenkyňa. 

Slovenky na úvod turnaja sympatickým dojmom čelili favorizovanému francúzskemu družstvu, ktoré až v záverečnej štvrťhodine rozhodlo o svojom trojgólovom víťazstve 21:18. „Myslím si, že to bolo vydarené premiérové vystúpenie z našej strany. So spoluhráčkou Lydkou Jakubisovou sme si večer ešte raz pozreli náš zápas. Zaplatili sme v ňom nováčikovskú daň. Boli úseky, ktoré sme nezvládli a dali sme štyri lopty súperkám do trháku. V prvom polčase sme z kontier inkasovali len raz, v druhom dejstve štyrikrát, čo viac-menej rozhodlo,“ vrátila sa k pondelkovej prehre Dubajová. 

Neprekvapilo ju, že najmä v prvom polčase dokázali slovenské hráčky eliminovať ofenzívne prednosti Francúzska. „Od začiatku som hovorila, že verím v silu tohto družstva. Dokázali sme ľudom, ktorí hovorili o našom postupe vďaka domácej remíze s Francúzkami ako zázraku, že to nebola náhoda. Každá jedna z nás mala zo SR pozitívne ohlasy na prvé stretnutie. Len škoda, že z toho nebol aspoň zisk bodu. Podľa priebehu duelu by deľba bodov bola spravodlivá,“ pokračovala ostrieľaná ľavá spojka, podľa ktorej je aj vzhľadom na výsledok ďalšieho zápasu Čierna Hora - Srbsko (22:19) ešte všetko v D-skupine otvorené. 

„Bude to zaujímavé, rozhodovať môže každý gól. Prečo by sme nemohli zdolať Čiernohorky alebo Srbky. Len tak im to nepustíme. Aj ony sa presvedčili, že to nebudú mať proti nám jednoduché,“ dodala K. Dubajová, ktorá je s 836 gólmi v 220 dueloch najlepšou kanonierkou ženskej reprezentácie SR v histórii. Veteránka tímu si v pondelok konto obohatila jedným presným zásahom, 
keď využila zaváhanie Francúzok a loptu do ich siete poslala takmer cez celé ihrisko. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL