Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

ME: Slovenky sa s obhajkyňami musia pripraviť aj na džudo


09.12.2014


Poloz ešte nerozhodol o prípadnej zmene na slovenskej súpiske


Po predpoludňajšom rozptýlení v Josipovaci sa slovenské hádzanárky začali pripravovať na stredajší večerný súboj na majstrovstvách Európy žien v chorvátskom Osijeku s Čiernou Horou (začiatok o 20.15 h). Zatiaľ nepadla definitíva, či tréner Dušan Poloz využije možnosť spraviť na súpiske prvú z troch možných zmien. Úvodný duel s Francúzkami (18:21) vynechali brankárka Simona Súlovská a krídelníčka Selma Blažeková.

"Do stredy do 9.00 h máme čas. Niečo mám v hlave pripravené, ešte sa poradíme s kolegami. Rozhodnutie padne až ráno," poznamenal po utorkovom večernom tréningu Poloz, ktorý analyzoval hru súpera z jeho pondelkového súboja. "Kým my sme hrali s Francúzkami pomalú hádzanú, Čierna Hora predvádzala so Srbskom džudo s loptou. Očakávam oveľa tvrdší duel. Uvidíme, ako k nemu pristúpia nórske rozhodkyne," prezradil základný poznatok zo sledovania záznamu kormidelník SR. 

Stredajší duel slovenského tímu s obhajcom titulu budú rozhodovať Nórky Kjersti Arntsenová a Guro Röenová. "Poznám ich z nórskej ligy, jedna z nich je moja známa. Na medzinárodnej úrovni rozhodovali mojim družstvám trikrát a trikrát sme prehrali dvadsaťgólovým rozdielom. Nechcel by som to opäť zažiť. Ony pískajú čistú a rýchlu hádzanú. Verím, že aj zajtra to bude platiť. Nebude to však o rozhodcoch, ale o našom výkone," poznamenal Poloz. 

Slovenky plánujú zaradiť do svojej hry aj určité novinky. "Pracovali sme na dvoch nových útočných kombináciách. Dievčatám sme povedali, aby sa snažili byť uvoľnenejšie nielen v zakončení, ale aj v prechode do druhej vlny. Tam máme rezervy. Chceme, aby sa dokázali na palubovke viac predať a nesmú sa báť tvrdosti súperiek. Opäť ich potrebujeme dostať do napätia, lebo ja nemám rád tzv. havajský prístup. Snažíme sa docieliť stabilitu vo výkonnosti družstva, v ktorej vidím naše najväčšie rezervy. Keby sme výborný výkon podali zajtra, tak neviem, ako zvládneme tretie stretnutie. Upozorníme ich na to, lebo doteraz sme pod mojím vedením len raz dokázali podať v dvoch dueloch za sebou dobrý výkon," dodal šéf slovenskej lavičky.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL