Apr 2024
PUSŠPSN
16

W17 EHF Euro 2015

ME: Slovenky sa neboja ničoho, ani tvrdosti Čiernohoriek


10.12.2014


Pivotka Andrea Czanik pred duelom s Čiernou Horou: „Chceme vychádzať z kvalitnej obrany, pokračovať vo výkone ako v prvom polčase proti Francúzkam a takisto sa ešte lepšie presadiť v útočnej fáze“


Tréner hádzanárok Slovenska Dušan Poloz upozornil svoje zverenky, že musia byť pripravené na tvrdú hru Čiernohoriek v stredajšom vzájomnom stretnutí (hrá sa od 20.15 h) v chorvátskom Osijeku na XI. európskom šampionáte žien.

„Fyzicky sme určite nachystané na ich tvrdosť. Aj my máme v tíme dispozície, ktorými sa im v tomto smere môžeme vyrovnať. Nemáme obavy z toho, že by nás ´zbili´. Nebojíme sa ničoho, ani prípadných modrín. Myslím si, že to bude poriadne tvrdý zápas, ale záležať bude aj na rozhodkyniach, akú hru pripustia,“ tvrdí Andrea Czanik. 

Slovenky sú na obhajkyne titulu spred dvoch rokov pripravené aj po taktickej stránke. „Prešli sme si ich útočné kombinácie. Chceme vychádzať z kvalitnej obrany, pokračovať vo výkone ako v prvom polčase proti Francúzkam a takisto sa ešte lepšie presadiť v útočnej fáze. Predovšetkým musíme pokryť ich spojkový rad, práve tam treba použiť najviac sily,“ pokračovala skúsená pivotka. 

Slovenské hádzanárky potešili pozitívne ohlasy na ich úvodné vystúpenie napriek prehre s Francúzkami (18:21). „Spätná väzba bola veľmi dobrá. Po zápase sme si čítali sms správy, maily. Ľudia boli radi, že sme dobre zahrali a my šťastné z toho, čo nám píšu. Ozývali si aj takí, s ktorými sme dlhšie neboli v kontakte. Myslím si, že sme zanechali dobrý dojem,“ potvrdila priaznivú odozvu Czanik, ktorá so svojou spolubývajúcou spoluhráčkou Petrou Beňuškovou išli spať okolo polnoci, ale zaspať sa im podarilo približne až o pol tretej nadránom. „To sa ani nedá hneď zaspať. Vracali sme sa v myšlienkach k stretnutiu, preberali sme, čo sme mohli urobiť lepšie či inak. Ja si často premietam v hlave zápasový film,“ dodala jedna z dvoch v Nemecku pôsobiacich legionárok v reprezentačnom tíme SR. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL