Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

ME: Stačí im remíza, ale budú hrať na víťazstvo


11.12.2014


V piatok o 20.15 h proti Srbsku kľúčový duel slovenských hádzanárok na majstrovstvách Európy


Na rozdiel od iných skupín na XI. majstrovstvách Európy hádzanárok v Chorvátsku a Maďarsku sa v "déčku", v ktorom účinkujú aj slovenské reprezentantky, zatiaľ všetko vyvíja podľa papierových predpokladov. Pred záverečnými duelmi sú v hre o účasť v hlavnej fáze všetky štyri tímy. Piatkový zápas Slovensko - Srbsko (20.15 h) bude súbojom o 3. miesto a zároveň postup do záhrebskej štvrťfinálovej skupiny. Ešte predtým sa medzi dvoma štvorbodovými tímami Francúzskom a Čiernou Horou rozhodne o víťazovi D-skupiny.

Slovenky si stredajším druhopolčasovým zmŕtvychvstaním proti čiernohorským obhajkyniam, keď hrozivý jedenásťgólový rozdiel skresali počas záverečných pätnástich minút na štyri presné zásahy (24:28), utvorili nádejnú východiskovú pozíciu. Vzhľadom na to, že Srbky prehrali s Francúzkami až o jedenásť gólov (16:27), majú slovenské hráčky lepšie celkové skóre a na postup im stačí aj remíza. 

"Na nerozhodný výsledok sa v hádzanej hrať ani nedá. My budeme hrať na víťazstvo. Čaká nás však nesmierne náročný súper a bude to tvrdé," uviedol kouč žien SR Dušan Poloz pred tretím vzájomným súbojom s čisto srbským výberom. V predchádzajúcich dvoch prípravných ťahali Slovenky pred troma rokmi za kratší koniec. 
Srbky mali pred šampionátom plnú hlavu starostí so zranenými oporami. Tie zatiaľ nie sú v optimálnej hernej pohode. Po úvodnej prehre s Čiernohorkami 19:22 dostali príučku od Francúzok. V prvom polčase boli úplne bezradné a zmohli sa proti nim len na tri góly, čo je negatívny rekord v doterajšej histórii majstrovstiev Európy. 

Pre slovenské reprezentantky je piatkové stretnutie dôležité aj z toho pohľadu, že prípadný postup medzi tucet najlepších tímov by im zrejme dával šancu dostať sa medzi nasadené tímy pri žrebe II. fázy (play-off) kvalifikácie MS 2015, ktorej dvojice budú známe v záverečný deň šampionátu (21.12.). 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL