Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

ME: Poloz neupúšťa od filozofie, žiada maximálnu koncentráciu


11.12.2014


Dušan Poloz (tréner hádzanárok SR) pred rozhodujúcim duelom so Srbkami o postup zo základnej skupiny na ME: "Musíme ísť do zápasu s vedomím, že sa to môže podariť."


Hádzanárky Slovenska už prevrátili list s názvom Čierna Hora a pred sebou majú ďalšiu kapitolu Srbsko. „Určite sme ešte neuzavreli otázku našej hry. Možno práve nezvládnuté presilovky v oboch dueloch s Francúzkami a Čiernohorkami zapríčinili naše prehry, preto sa pokúsime zdokonaliť náš útočný systém v presilových hrách. Samozrejme, máme už v hlavách náš nasledujúci duel so Srbkami," rozhovoril sa kouč SR Dušan Poloz na štvrtkovom brífingu.

Spolu s kolegami z realizačného tímu už spriada plány na kľúčový súboj piatkového večera v osickej hale Gradski vrt. "Skupina sa zatiaľ vyvíja tak, ako sme očakávali, i keď ja som bol opatrnejší vo vyjadreniach pred šampionátom. Čakal som, že by sa mohlo rozhodnúť už aj skôr, z nášho pohľadu je to asi dobré, že sa tak nestalo. Mali sme niečo vopred pripravené, s čím pôjdeme do súboja proti srbskému tímu, ale teraz zisťujem, že to tak celkom nebude. Zdokonalili sme sa totiž v obrane 0-6, ktorá funguje, takže uvidíme. Už v stredu po zápase som komunikoval s kapitánkou tímu a riešili sme, akým spôsobom do toho vletíme, aby sme sa zjednotili na spoločnej stratégii." 

Český kouč v slovenských službách neplánuje všetko staviť na úzky okruh hráčok v najlepšej forme. "Ide o všetko, ale súčasne si myslím, že nemôžem upustiť od mojej filozofie, podľa ktorej si vážim každú hráčku. Keby sme duel odohrali len so šiestimi a podarilo by sa nám uspieť, pre zvyšok šampionátu by mohli byť tieto hráčky nepoužiteľné. Na šesť - sedem hráčok sa to na tejto úrovni ani hrať nedá. To nevydržíte a prejaví sa to v nasledujúcich dueloch. Striedania budem možno voliť citlivejšie, ale zase dám príležitosť ako vždy trinástim - štrnástim hráčkam." 

Pred zápasom nečaká hráčky prísnejší režim, všetko pôjde v zaužívanom režime. Kormidelník však chystá určité zmeny v zostavy. „Už sme o nich diskutovali, znovu je v hre viacero možností. Určite k nim príde, ale prezradím ich až v piatok," skonštatoval Poloz a zároveň naznačil, že na súpisku SR by sa mohla dostať Simona Súlovská: „Je to kvalitná brankárka a myslím si, že pôjde do zápasu.“ 

Od svojich zverenkýň žiada, aby sa odteraz koncentrovali na to, čo sa bude diať a svoje myšlienky smerovali k piatkovému meraniu síl. „Čaká nás druhý zápas roka, prvý bol doma v kvalifikácii s Francúzkami. Sú to momenty, na ktoré budeme spomínať. Stretnutie je veľmi dôležité, preto chceme, aby boli dievčatá maximálne sústredené." 

Podľa trénera je družstvo vzdialené od postupu takisto ako pred ME, keďže sa všetko vyvíja podľa predpokladov. „Na Srbkách vidieť, že nemajú fazónu lanského finalistu MS. Ony sú však veľmi nevyspytateľné. Ak vstanú správnou nohou, tak máme problém. Keď to budú klasické Srbky, tak môžeme vyhrať. Základom úspechu je určite obrana. My ani nevieme hrať na výsledky 35:30, preto musíme vychádzať zo zabezpečenej defenzívy, tá je v hádzanej vždy najdôležitejšia," uviedol Poloz k rozhodujúce duelu základnej D-skupiny a na adresu srbského súpera dodal: "Samozrejme, že som vnímal ich zdravotné problémy. Vidieť na hráčkach ako Lekičová, že niečo im chýba. Nie je to však o forme jednotlivkýň, ale o forme tímu. Niečo tam nie je dobré, ale na to sa nemôžeme spoliehať. Musíme ísť do zápasu s vedomím, že sa to môže podariť." 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL