Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

ME: Na súpisku SR aj Súlovská s Blažekovou


12.12.2014


Tréner hádzanárok Slovenska Dušan Poloz urobil pred duelom so Srbkami dve zmeny na súpiske, avizovane na ňu zaradil brankárku Súlovskú a pridal aj krídelníčku Blažekovú


Tréner hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska Dušan Poloz sa pred piatkovým večerným kľúčovým stretnutím proti Srbsku (20.15 h) na majstrovstvách Európy v Maďarsku a Chorvátsku rozhodol urobiť zmeny na súpiske. Využil možnosť na výmenu hráčok a spravil hneď dve z troch povolených zmien. Príležitosť dostanú aj zostávajúce dve hráčky z 18-kádra, ktorý má v Osijeku k dispozícii. V záverečnom súboji základnej fázy, v ktorom sa rozhodne o treťom postupujúcom z D-skupiny, sa v zostave ocitne aj duo z HK Slávia Partizánske - brankárka Simona Súlovská a krídelníčka Selma Blažeková. Naopak, na tribúnu poputujú pivotka Eva Minárčiková a spojka Simona Szarková. V prípade postupu tímu SR do ďalších bojov má Poloz možnosť urobiť ešte jednu výmenu.

Aj Srbsko pristúpilo k jednej zmene. Zranenú pivotku Mariju Lojpurovú nahradí 19-ročná pravá spojka Andjela Janjuševičová zo ŽRK Radnički Kragujevac, ktorá má na konte zatiaľ len tri štarty v reprezentácii a šesť gólov. 

Ich spoluhráčka Biljana Bandelierová tvrdí pred zápasom so Slovenkami, že šance sú vyrovnané. „Vidím to 50 ku 50, pretože slovenské družstvo bude veľmi motivované. Už jeho polčasové vedenie proti Francúzsku ukázalo, že jeho hráčky budú maximálne bojovať. Na ME nie sú slabé tímy a žiadny sa neoplatí podceniť,“ poznamenala vysoká srbská spojka. 
Stretnutie Slovensko - Srbsko zverila EHF do rúk španielskej rozhodcovskej dvojici Ignacio García Serradilla a Andreu Marín Lorente.





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL