Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

ODPADNEŠ


12.12.2014


Obrat ako z veľkej knihy, Slovenky medzi najlepším tuctom Dušan Poloz (tréner SR): "Je to niečo úžasné, na čo budú dievčatá spomínať celý život"


SLOVENSKOOOOOO!!!!!! ODPADNEŠ!!!!!
SLOVENKY TO DOKÁZALI PO 20 ROKOCH OPÄŤ NA "MALOM OLYMPE" - MEDZI NAJLEPŠOU 12-TKOU EURA 2014
(VĎAKA TI OSIJEK, VĎAKA SLOVENSKO ZA FANDENIE DOMA I TU V HALE) 
ĎA - KU - JE -ME! ĎA - KU - JE -ME! ĎA - KU - JE -ME!

Hádzanárky Slovenska vstali z mŕtvych a ich účinkovanie na XI. majstrovstvách Európy v Maďarsku a Chorvátsku pokračuje. V Osijeku zvládli rozhodujúci duel o postup, keď proti Srbkám predviedli dokonalý obrat a zvíťazili 23:21 (6:11). "Je to niečo úžasné, na čo budú dievčatá spomínať celý život. Na ME sme neboli dvadsať rokov a teraz sme medzi najlepšou dvanástkou starého kontinentu, to je neskutočné. Bolo vidieť, že je v nich sila," uviedol v prvej reakcii v mixzóne tréner SR Dušan Poloz.

V 28. min prehrávali 4:11 a nič nenasvedčovalo, že by Srbky mohli pustiť priaznivý vývoj zo svojich rúk. Úradujúcim vicemajsterkám sveta však zostali oči pre plač. "Nepremieňali sme šance, zvažoval som zmenu obranného systému, ale babám som vravel, aby ešte vydržali. Našťastie, mali šťastnú roku v rozhodovaní, že sme nič nezmenili a dohrali to tak, ako to bolo. V šatni sme si jasne a detailne určili herné systémy na prvých päť minút, dokonale to zafungovalo. Dievčatá hrali disciplinovane, držali sa pokynov od A do Z a to bolo nesmierne dôležité. V minulosti zvykli byť hráčky v takýchto chvíľach netrpezlivé, ale teraz to zvládli," dodal tvorca úspechu slovenských hádzanárok. 

Za najlepšiu hráčku duelu vyhlásili osemgólovú strelkyňu Lýdiu Jakubisovú, hviezdou stretnutia však bola Lucia Gubiková, ktorá v slovenskej bránke akoby zatiahla roletu a za svoj chrbát nepustila ani jeden z piatich pokutových hodov. "Doteraz sa mi niečo také ešte nikdy nepodarilo, teda aspoň sa nepamätám. Jednoznačne to boli moji najdôležitejšie chytené sedmičky v živote," poznamenala Gubiková, ktorou ešte lomcovali emócie. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL