Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

ME: Beňušková úspešnejšia ako najlepšia hráčka sveta 2013


13.12.2014


Petra Beňušková zobrala na seba zodpovednosť, ukázala pevné nervy a necelú minútu pred koncom rozhodla z pokutového hodu o výhre SR nad Srbskom


Slovenské hádzanárky boli ešte dve minúty pred koncom piatkového stretnutia D-skupiny proti Srbsku na pokraji vyradenia z ďalšieho priebehu európskeho šampionátu. Na začiatku 59. min (58:02) Andrea Kertészová vyrovnala na 21:21. Potom mohla najväčšia srbská hviezda Andrea Lekičová opäť poslať svoj tím do vedenia, ale jej strelu z pokutového hodu zneškodnila fantastická Lucia Gubiková v bránke, ktorá v stretnutí chytila všetkých päť sedmičiek Srbiek. Najlepšia hráčka sveta za rok 2013 Lekičová si na nej vylámala zuby dvakrát, pivotka Dragana Cvijičová takisto a raz neuspela ani Jovana Stoiljkovičová.

Pevnejšie nervy ako Lekičová mala tvorkyňa hry družstva SR Petra Beňušková, ktorá zužitkovala pokutový hod vybojovaný Dominikou Horňákovou a 49 sekúnd pred záverečnou sirénou strelila víťazný gól. "Ja sa nikdy nepýtam sama na sedmičky. Išla som na ňu a padlo to tam," poznamenala Beňušková, ktorá bola v kľúčovom dueli z pokutových hodov stopercentná a premenila oba svoje pokusy. Srbky potrebovali v tej chvíli na postup streliť ešte dva góly, ale na odpoveď sa už nezmohli. Naopak, kapitánka Lucia Súkenníková spečatila slovenský triumf na 23:21.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL