Apr 2024
PUSŠPSN
17

W17 EHF Euro 2015

ME: Rýchlonohé Holanďanky ubehali Slovenky


14.12.2014


Na Slovenky doľahla únava, mrzí ich počet inkasovaných gólov


Na výkone slovenských hádzanárok v nedeľňajšom stretnutí v Záhrebe proti Holandsku (20:30) vo štvrťfinálovej fáze na XI. majstrovstvách Európy v Chorvátsku a Maďarsku sa naplno prejavila únava. Na fyzicky náročný turnaj, keď v priebehu siedmich dní odohrali už štvrtý zápas, nie sú zvyknuté vzhľadom na absenciu na vrcholných podujatiach v predchádzajúcich rokoch.

"Nie je to výhovorka, ale boli sme unavené. Dá sa povedať, že Holanďanky nás ubehali. V prvom polčase prišla hluchá desaťminútovka, v ktorej sme sa nevyvarovali chýb a na rozdiel od predchádzajúcich duelov sme sa už nedostali do stretnutia. Musíme sa poučiť aj z takýchto zápasov, pretože ani jeden nie je jednoduchý," rozhovorila sa v mixzóne krídelníčka Lýdia Jakubisová, ktorá najmä v úvodnom dejstve gólovo ťahala slovenské družstvo. "Každý tím má v nohách tri zápasy i presun do dejiska skupiny, ale, žiaľ, na nás sa to prejavilo asi najviac. Nevadí, musíme dať hlavy hore a počas pondelkového voľného dňa načerpať sily na zostávajúce vystúpenia," doplnila Jakubisová. 

Za najlepšiu hráčku tímu SR vyhlásili Martinu Školkovú. Dvadsaťdeväťročná spojka dala aj najviac gólov. Aj jej šesť presných zásahov pomohlo odvrátiť hrozbu, že sa v Zagreb Arene zrodí najvyššia prehra v doterajšom priebehu šampionátu. "Tridsať inkasovaných gólov je dosť. Mrzí nás to, lebo sme toľko nedostali ani od Čiernej Hory. Verím, že v ďalšom súboji ich už bude v našej sieti menej," priznala Školková a k príčinám vysokej prehry uviedla: "Doplatili sme na to, na čo nás upozorňoval tréner, že sa to bude na nás valiť z každej strany. Žiaľ, nedokázali sme zachytiť protiútoky súperiek. Došli nám fyzické sily. My sme asi jediné družstvo, ktoré nie je na takýto typ turnaja zvyknuté. Keď sa to na vás valí, tak ani výkon nevyzerá dobre. V prvom polčase sme sa nemali na čom poriadne chytiť, potom sme sa aspoň trochu dostali do zápasu vďaka vysunutej obrane." 

Slovenské hádzanárky majú necelých 48 hodín na to, aby boli v stredu Švédkam rovnocennými protivníčkami: "Verím, že v pondelok si oddýchneme, lebo stále máme pred sebou dva duely a môžeme všetko napraviť," nádejala sa Školková. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL