Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

ME: Partizánčanky sú rady za šancu


15.12.2014


Klaudia Michnová (stredná spojka SR): "Každého, kto nehrá, to mrzí. Čas strávený na palubovke proti Holandsku som si viac-menej užila a potešilo ma, že mi vyšli nejaké podstrely"


V kádri slovenskej hádzanárskej reprezentácie žien na XI. majstrovstvách Európy v Maďarsku a Chorvátsku sú zastúpené tri domáce kluby. Spolu s Iuventou Michalovce má najpočetnejšie zastúpenie HK Slávia Partizánske, z ktorého majú príležitosť okúsiť atmosféru vrcholného kontinentálneho podujatia trojica hráčok. Tie dostali v doterajšom priebehu najväčší priestor vo štvrtom vystúpení SR na turnaji.

Debut na ME absolvovala v nedeľu proti Holandsku (20:30) Simona Súlovská. Dvadsaťštyriročná brankárka sa na súpisku dostala pred tretím zápasom so Srbskom (23:21), v ktorom ju však výborným výkonom nepustila medzi tri žrde Lucia Gubiková. 

"Lucka chytala famózne. Bola som aj rada, že ma nepustila do bránky, lebo keby výborne nechytala, tak ani nepostúpime," pochválila svoju brankársku kolegyňu Súlovská, ktorá sa do slovenskej svätyne postavila v priebehu I. polčasu, keď sa snažila pribrzdiť rozbehnuté Holanďanky. "Tešila som sa, lebo to bolo už naše štvrté stretnutie a ja som do hry zasiahla až teraz. Mala som veľkú trému. Ostatné baby mali z predchádzajúcich duelov nejaké skúsenosti, ja som sa cítila ako ony pre úvodným vystúpením na šampionáte. Navyše to bolo v nie ideálnej situácii z hľadiska diania na palubovke. Mohla som ich viac podržať, aj keď sme nebránili a nehrali dobre. Holanďanky boli dosť rýchle, z prvej a druhej vlny sa na nás valili ako torpédo a boli nezastaviteľné," opísala  svoje pocity Súlovská. 

Po krátkej epizóde proti Srbsku strávila takmer 24 minút na palubovke krídelníčka Selma Blažeková. "Som rada, že som vôbec dostala šancu. Prvýkrát som si mohla zahrať aj v útoku a nielen v obrane. Trochu ma mrzí, že som nevyužila tri príležitosti na skórovanie, do ktorých som sa dostala. Myslím si, že som bola trochu zbrklá, možno tam bola tréma a prílišný rešpekt zo súpera. Učím sa však na vlastných chybách, takže dúfam, že ak dostanem ďalšiu možnosť, bude to ešte lepšie. Holanďanky hrajú krásnu hádzanú a pre mňa to bola veľká skúsenosť," uviedla 23-ročná Blažeková. 

Treťou do partie z hráčok Partizánskeho, ktoré držia spolu, bola stredná spojka Klaudia Michnová. Dvadsťštyriročná tvorkyňa hry sa na palubovke objavila po tom, čo v predchádzajúcich dvoch stretnutiach sedela len na lavičke. Kouč SR Dušan Poloz jej dal na poste strednej spojky dôveru v celom druhom polčase. "Do súboja sa mi naskakovalo celkom fajn, škoda len, že sme prehrávali už o sedem gólov. Bola som však rada, že som si mohla opäť zahrať. Každého, kto nehrá, to mrzí. Čas strávený na palubovke som si viac-menej užila a potešilo ma, že mi vyšli nejaké podstrely. Nepodarilo sa nám zachytávať prvú a druhú vlnu Holanďaniek, ktorú majú vynikajúcu, a to rozhodlo o našej prehre," poznamenal autorka troch gólov Michnová. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL