Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

M. Školková je zranená, na súpisku Szarková


16.12.2014


Po tretej zmene na súpiske SR zostane Minárčiková na ME 2014 bez zasiahnutia do hry


Pre slovenskú hádzanársku reprezentantku Martinu Školkovú sa XI. európsky šampionát žien v Maďarsku a Chorvátsku skončil predčasne. Jednu z najlepších Sloveniek na turnaji vyradilo z hry zranenie, ktoré utrpela v nedeľňajšom stretnutí s Holanďankami (20:30). Dvadsaťdeväťročnú spojku, ktorá v doterajších štyroch vystúpeniach strelila 15 gólov (najviac zo všetkých slovenských hráčok na tomto poste), sužovali natiahnuté väzy pri kľúčnej kosti. Keďže bolesti neustúpili ani počas pondelkového voľného dňa, hlavný kouč slovenskej reprezentácie Dušan Poloz sa rozhodol využiť poslednú z troch možných zmien a na 16-člennú súpisku doplnil Simonu Szarkovú. Hráčka DHK Baník Most sa do zostavy vracia po dvojzápasovej pauze, čo kouč avizoval už v pondelok predpoludním na brífingu s novinármi.

Szarková, ktorá mala v uplynulých dňoch aj zvýšenú teplotu, odohrala v prvých dvoch súbojoch na ME podľa oficiálnych štatistík dovedna 13:20 min a raz neúspešne vystrelila. Slovenky bojujúce o čo najlepšie umiestnenie (na 9. - 12. mieste) a nasadenie pred nedeľňajším žrebom II. fázy kvalifikácie MS (potrebujú skončiť v konečnom poradí do 11. priečky) budú potrebovať aj gólovú pomoc 22-ročnej spojky, ktorá je aktuálne najlepšou strelkyňou spoločnej slovensko-českej súťaže (WHIL). 

Pred zostávajúcimi zápasmi štvrťfinálovej fázy - utorkovým proti Švédsku a stredajším s Nemeckom (oba o 18.00 h) je jasné, že v drese SR si na ME 2014 vo zvyšnom priebehu okrem Školkovej nezahrá ani Eva Minárčiková. Pivotka DHC Sokol Poruba, ktorá bola na súpiske v prvých dvoch stretnutiach proti Francúzsku (18:21) a Čiernej Hore (24:28), sa ako jediná z 18-členného kádra na šampionáte nedostala na palubovku a neodohrala ani minútu. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL