Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

ME: Polozovi chýbal proti Švédkam pozitívnejší záver duelu


16.12.2014


Szarkovej Švédky sedia, opäť jej to proti nim strelecky išlo


Po utorkovej prehre so Švédkami 22:31 (11:17) môžu slovenské hádzanárky skončiť na XI. majstrovstvách Európy žien v Chorvátsku a Maďarsku najlepšie na 10. mieste. V druhom vystúpení v II. štvrťfinálovej skupine v Záhrebe nedokázali zaskočiť favorizované švédske družstvo.

„Zápas mohol byť ešte dramatickejší, ale súper mal kontrolu nad jeho vývojom. My sme sa snažili pracovať tak, aby sme sa dobre naladili pred stredajším dôležitým súbojom s Nemeckom. Škoda, že záver nebol pozitívnejší, ale dievčatám budeme pripomínať, že sme sa opäť dokázali zdvihnúť. S takýmito kvalitnými protivníkmi však musíte hrať celý duel, nestačí 45 minút,“ uviedol Dušan Poloz, ktorému vyšiel ťah so zaradením Simony Szarkovej do zostavy. „Viem, kedy ju mám poslať na palubovku,“ s úsmevom povedal kouč SR a k výkonu 22-ročnej spojky a svojej zverenky v klube i reprezentácii dodal: „Splnila naše očakávania. My poznáme jej potenciál, ale v uplynulých dňoch mala zvýšenú teplotu a nevedeli sme, ako sa jej ochorenie bude vyvíjať. Zajtra dostane opäť príležitosť, lebo hrala výborne.“ 

Slovenský tím strelecky ťahala Szarková, ktorá sa dostala na súpisku po dvojzápasovej absencii, najmä v prvom dejstve. Strelila v ňom šesť gólov. „Nečakala som, že budem hrať takmer celý zápas. Som rada, že mi vyšiel predovšetkým prvý polčas. Po zmene strán mi trochu odišli sily, čo asi aj bolo vidieť a prejavila sa chýbajúca zápasová prax. Mala som však chuť dokázať, že viem strieľať góly,“ skonštatovala Szarková, ktorá potvrdila, že proti Švédkam jej to „sype“. Pred rokom v dvoch prípravných dueloch im dala dovedna 9 gólov. „Myslela som na to a verila, že mi to pôjde aj teraz.“ 

V utorok mohla k siedmim presným zásahom pridať aj ôsmy, ale v závere súboja so Švédkami nepremenila pokutový hod. „Chcela som to hodiť technicky, ale, žiaľ, slabo som naznačila,“ vysvetlila opora Baníka Most. Vyhlásili ju za najlepšiu hráčku SR. 

Szarkovej veľmi dobre sekundovala Monika Rajnohová, ktorá opäť režírovala hru slovenského tímu a päťkrát sa dokázala presadiť aj strelecky. „Všetky baby sme sa snažili, koľko sme vládali. Tréner trochu obmenil zostavu i posty, na ktorých hráme, ale sily ubúdajú každému družstvu,“ uviedla Rajnohová. Slovenky osemgólové manko v priebehu druhého polčasu stiahli na päť presných zásahov (18:23 a 19:24). „Žiaľ, potom sme vlastnou zbrklosťou spravili veľa chýb pri prechode do útoku, nepresnými prihrávkami odovzdali loptu do rúk protihráčok,“ dodala hádzanárka pražskej Slavie. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL