Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

ME: Slovenky majú aj proti Nemkám o čo hrať


17.12.2014


V hre je umiestnenie v prvej desiatke i nasadenie pred žrebom II. fázy kvalifikácie MS 2015


Slovenské hádzanárky by sa rady rozlúčili s účinkovaním na XI. európskom šampionáte v Chorvátsku a Maďarsku úspešným výsledkom. V záverečnom vystúpení v II. štvrťfinálovej skupiny nastúpia v stredu o 18.00 h v Zagreb Arene proti Nemkám s cieľom získať prvé body v hlavnej fáze, ktoré by im zároveň zabezpečili konečné 10. miesto a s ním istotu nasadenia pri žrebe II. fázy kvalifikácie o postup na MS 2015 (k tomu potrebujú Slovenky skončiť do 11. pozície).

"Myslím si, že obrana 1-2-3 nám svedčí viac. Navyše, keď nám teraz vypadla Maťa Školková, tak je to s 0-6 náročnejšie. Zrejme opäť vytiahneme ofenzívnejší systém defenzívy. Neviem, či od začiatku, ale určite v priebehu zápasu skôr ako proti Švédkam," uviedol kouč SR Dušan Poloz pred stredajším duelom proti Nemkám.

Nemecký tím v utorok prvýkrát zabodoval vo štvrťfinálovej fáze, keď remizoval s Francúzskom 24:24, pričom o víťazstvo prišiel v záverečných sekundách. "Nemecko nie je vôbec slabý súper. Dáme do toho všetko a verím, že nejaký bod získame," poznamenala stredná spojka Monika Rajnohová a jej spoluhráčka Simona Szarková k najbližšiemu protivníkovi dodala: "Nemky sú dosť vysoké. Budeme musieť nájsť nejakú cestu, ako sa cez ne presadiť." 

Stretnutie budú rozhodovať Nórky Kjersti Arntsenová a Guro Röenová. Nielen tréner SR Dušan Poloz z minulosti, ale aj slovenské hráčky z ME 2014 nemajú z hľadiska výsledkov dobré spomienky na zápasy pod ich vedením, keďže oba prehrali - s Čiernou Horou (24:28) a Holandskom (20:30). 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL