Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

ME: SR došli proti Nemecku sily - nielen fyzické, ale i mentálne


17.12.2014


Jakubisovú viac ako hladká prehra mrzí, že reprezentantky SR prišli o nasadenie pri žrebe kvalifikácie MS 2015


Hádzanárky Slovenska nevyužili šancu skončiť na XI. európskom šampionáte v Chorvátsku a Maďarsku v prvej desiatke konečného poradia. Naopak, na záver turnaja si pokazili dojem najhorším a najodovzdanejším výkonom. "Snažili sme sa nabudiť tím ako pred Srbskom, že ideme zabojovať o prienik medzi jedenásť najlepších tímov na turnaji. Dievčatá však boli mentálne a fyzicky vyčerpané. Keď sa nám súper začal vzďaľovať, nemali už v sebe vieru v obrat. Zmenili sme aj obranu, ale nešlo to. Keď sme hneď v úvode inkasovali tri góly za sebou na 10:20, už sme sa nedokázali dostať späť do zápasu," zhodnotil posledné vystúpenie svojich zverenkýň na ME 2014 Dušan Poloz.

Nemky dosiahli proti Slovenkám svoje najvyššie víťazstvo na ME. "Nie sme zvyknuté hrať šesťkrát proti takým kvalitným súperom v priebehu necelých dvoch týždňov, ale bolo by to smutné, keby sme na šampionáte nejaký duel zabalili," uviedla Lýdia Jakubisová a ako jedna z tria kapitánok pridala aj svoj pohľad na celkové účinkovanie: "Základná fáza nám vyšla fantasticky, zo štvrťfinálovej prevláda vo mne sklamanie z výsledkov. Musíme sa poučiť a zobrať si z turnaja to pozitívne." 

Slovenské hádzanárky vysokou prehrou na záver turnaja prišli o šancu skončiť do 11. miesta, čo by znamenalo nasadenie pri žrebe II. fázy kvalifikácie MS 2015. "Veľmi ma to mrzí. Ani nie tá prehra s Nemeckom o štrnásť gólov, ale viac to, že sa ocitneme v druhom koši. Žiaľ, prvú šancu sme postupom zo základnej skupiny využili, druhá nám nebola dopriata," dodala Jakubisová. 

Druhá z kapitánok tímu Lucia Súkenníková k duelu, v ktorom ju vyhlásili za najlepšiu hráčku SR poznamenala: "Žiaľ, po nezdare v prvom polčase sme sa nedokázali dostať do zápasu ako v predchádzajúcich vystúpeniach. Nebol to z našej strany výkon podľa mojich predstáv." 

Aj v Súkenníkovej sa bezprostredne po nevydarenej turnajovej rozlúčke miešali pocity. "Mala by prevládať spokojnosť s naším vystúpením na ME, ale po dnešnom dueli som momentálne sklamaná. Verím však, že časom si vychutnáme to, ako sme sa snažili pekne reprezentovať našu krajinu na vrcholnom podujatí," doplnila Súkenníková. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL