Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Brunovský s Čandom v semifinále, Stašová vo finále


19.12.2014


Slováci nebudú chýbať na ME hádzanárok 2014 ani pri vyvrcholení šampionátu


Hádzanárske reprezentantky Slovenska v stredu zakončili svoje účinkovanie na XI. ME žien, na ktorých obsadili konečné 12. miesto, ale ani záver šampionátu v Chorvátsku a Maďarsku nebude bez slovenského zastúpenia. V Športovej aréne Lászlóa Pappa v Budapešti budú v akcii rozhodcovia Peter Brunovský - Vladimír Čanda i delegátka Janka Stašová.

Európska hádzanárska federácia (EHF) už zverejnila nominácie delegovaných osôb na záverečné štyri stretnutia turnaja. Piatkové semifinále so začiatkom o 18.00 h medzi obhajcom prvenstva Čiernou Horou a Španielskom povedú Brunovský s Čandom. Pre elitnú slovenskú dvojicu arbitrov, ktorí rozhodujú už na štvrtom vrcholnom kontinentálnom poduajtí žien za sebou, to bude tretie semifinále v kariére. Rovnakú možnosť mali aj na ME 2008 v Macedónsku a ME 2010 v Dánsku. "Bude to náš štvrtý zápas na tohtoročných majstrovstvách. Pískali sme otvárací duel Maďarsko - Rusko, v základnej skupine ešte aj stretnutie Rumunsko - Dánsko a v hlavnej fáze konfrontáciu Španielska s Rumunskom. Dostať nomináciu na duel počas záverečného víkendu je vždy poctou a vyjadrením spokojnosti s naším doterajším účinkovaním na ME," uviedol V. Čanda. 

Zápas o konečné 5. miesto Maďarsko - Francúzsko povedú Česi Jiří Opava - Pavel Válek, ktorí takisto ako Brunovský s Čandom na domácej scéne účinkujú aj v spoločnej slovensko-českej súťaži žien (WHIL). 

Stašová, bývalá vynikajúca hádzanárska reprezentantka a neskôr generálna sekretárka SZH, dostala dôveru pôsobiť v súboji o titul vo funkcii supervízorky. V nedeľňajšom finále so začiatkom o 18.00 h budú nad dodržiavaním pravidiel bdieť Francúzky Charlotte Bonaventurová a Julie Bonaventurová alebo Kjersti Arntsenová a Guro Röenová z Nórska. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL