Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Slovenka Szarková druhá v súťaži krásy na ME 2014


22.12.2014


Simona Szarková tri svoje súperky v hlasovaní "prevalcovala", vo finále si však čitatelia Nemzeti Sportu zvolili za najkrajšiu hráčku ME hádzanárok 2014 Maďarku Zitu Szucsánszku


Slovenská hádzanárska reprezentantka Simona Szarková je podľa ankety na stránke nemzetisport.hu druhou najkrajšou hráčkou majstrovstiev Európy žien 2014, ktoré sa v uplynulých dvoch týždňoch uskutočnili v Maďarsku a Chorvátsku.

Maďarský športový denník na svojej internetovej stránke vymyslel pre čitateľov virtuálnu súťaž pre krásky zo súpisiek. Z každého tímu 16 účastníkov kontinentálneho šampionátu vybral jednu uchádzačku na titul kráľovnej krásy. Tie sa stretli vo vyraďovacích súbojoch od osemfinále, cez štvrťfinále, semifinále až po finále. Hráčka, ktorá dostala z dvojice súperiek viac hlasov, postupovala do ďalšieho kola. 

Z kádra SR si organizátori ankety zvolili Simonu Szarkovú, ktorá postupne vyradila francúzsku brankárku Amandine Leynaudovú (pomer hlasov 6025:1390), srbskú spojku Sanju Damnjanovičovú (6362:2875) a Chorvátku hrajúcu tiež na poste spojky Kristinu Elezovú (5262:1316). 

V dueli o pomyselnú korunu krásy sa 22-ročná hráčka českého DHK Baník Most stretla s Maďarkou Zitou Szucsánszkou. Do hlasovania sa zapojilo vyše 11-tisíc ľudí. Prevažne maďarskí čitatelia Nemzeti Sport Online dali logicky a podľa očakávania prednosť 27-ročnej domácej tvorkyni hry z Ferencvárosu, ktorá získala priazeň od 68 percent fanúšikov (7530). Za Szarkovú hlasovalo 32 percent (3625) priaznivcov ženskej krásy na hádzanárskych palubovkách. 

Slovenská hádzanárka Simona Szarková neupútala len svojím vzhľadom, ale v závere účinkovania na ME 2014 aj výkonom. Ľavej spojke vyšiel predovšetkým duel štvrťfinálovej fázy proti Švédkam (22:31), v ktorom bola so 7 gólmi najlepšou strelkyňou a odniesla si aj cenu pre najlepšiu hráčku SR v tomto stretnutí. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL