Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Juniori SR medzi sviatkami v príprave na kvalifikáciu MS


27.12.2014


Juniorskú reprezentáciu preveria pred kvalifikáciou českí rovesníci


Ani v závere roka nebudú dlho oddychovať hádzanárski reprezentanti v kategórii juniorov, ktorých už v januári čaká kvalifikačný turnaj o postup na majstrovstvá sveta 2015 hráčov do 21 rokov v Brazílii. Zverenci trénera Ivana Pompoša majú naplánované dva zrazy. V kalendárnom roku 2014 sa zídu v sobotu 27. decembra v Bratislave a v rámci štvordňového výcvikového tábora majú v pláne aj medzištátne zápasy s Čechmi. Záverečnú časť prípravy absolvujú od 6. januára 2015 v Modre a následne sa presunú do Ruska, kde v Čechove budú v termíne 9. - 11. januára bojovať na kvalifikačnom turnaji s rovesníkmi s Turecka, Rakúska a domáceho Ruska o jedinú postupovú miestenku z 1. skupiny.

Pozvánku na sústredenia národného tímu juniorov Slovenska dostalo 18 hráčov, z toho sú 4 legionári. Najpočetnejšie zastúpenie v kádri má s piatimi hádzanármi prešovský Tatran. 


Zoznam pozvaných hráčov reprezentácie juniorov na sústredenia: 

Matej Vernarský, Ľuboš Šárpataky, Miloš Šárpataky, Lukáš Urban, Richard Wilga (všetci Tatran Prešov), Lukáš Majbík, Michal Martin Konečný, Igor Vaňko (všetci HC Sporta Hlohovec), Marek Korbel (ŠKP Bratislava), Marek Hlinka, Branislav Cigáň, Marek Javorček (všetci HK Agro Topoľčany), Šimon Michniewicz, Marek Páleš (obaja HKM Šaľa), Filip Dujčak (HC Zlín/ČR), Dominik Kalafut (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), Samuel Orlovský (TV Kirchzell/Nem.), Matej Mikita (PLER KC Budapešť/Maď.)




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL