Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

V Stupave chystajú ZORNO CUP


30.12.2014


Takmer dvadsiatka mládežníckych tímov najmä zo Slovenska, Čiech a Poľska sa v závere januára stretne v Stupave. Organizátor HC TATRAN STUPAVA pripravuje druhý ročník turnaja Zorno CUP 2015.


Tento turnaj je určený mladším a starším žiakom a minulý rok mal medzi družstvami veľmi dobrý ohlas. Účastníci si pochvaľovali kvalitu turnaja aj podmienky na turnaji. Tento rok sa oproti vlaňajšku turnaja zúčastní ešte viac vysoko kvalitných družstiev. Turnaj sa bude konať od 30.01. 2015 do 01.02. 2015 v oboch športových halách v Stupave.

Na turnaj sme sa opýtali manažéra HC Tatran Stupava Rudolfa Draškoviča ml.

Čo môžeme čakať od tohtoročného Zorno Cup-u? 

"So sponzorom - reštauráciou ZORNO úspešne spolupracujeme už druhý rok a ich pomoc si mimoriadne vážime. Spoločne pripravujeme aj tento - druhý ročník turnaja. Tento rok sme oslovili viac družstiev a s niektorými ďalšími ešte komunikujeme. Podarilo sa nám do Stupavy dotiahnuť zaujímavé družstvá a celkovo rátame, že na turnaji bude až 20 tímov. Hrať sa bude tri dni v dvoch športových halách. Okrem hráčskej kvality by sme boli radi, aby sa stal turnaj známy aj kvalitným rozhodovaním. Oslovujeme preto kvalitných slovenských rozhodcov, ale pozeráme sa aj za hranice - do Českej republiky."

Je náročne zorganizovať podobný turnaj? 

"Áno a veľmi. Nechceme sa limitovať len na slovenské tímy a keďže by sme radi mali kvalitne obsadený turnaj, hľadali sme aj v zahraničí. Problémom je, že pre tieto kategórie sa organizuje veľa turnajov po celom svete. Družstvá majú preto aj na rok dopredu zarezervované turnaje, na ktoré pôjdu. Ale vďaka dobrému manažmentu a značke HC Tatran Stupava sa nám darí tímy presviedčať, aby k nám prišli. Spolu s partnerom sa snažíme pre nich pripraviť aj niečo navyše."

Čo im teda ponúknete navyše? 

"O Stupave je známe, že má ochotných usporiadateľov. Vznikla skupina obetavých rodičov, ktorí nám radi pomôžu, či už s bufetom alebo s usporiadaním turnaja. So sponzorom pripravujeme pre trénerov a hráčov kvalitný „raut“ v peknej reštaurácii ZORNO. To je pre trénerov ideálny priestor na výmenu skúseností. Na trénerov sa dosť často zabúda - ale my sme si dali pozor, aby cítili, nakoľko si ich vážime. Pre hráčov sme pripravili pekné ceny, ktoré im odovzdáme na vyhodnotení turnaja."

Čo všetko je už na turnaj pripravené? 

"Máme zarezervované haly, zozbierali sme cenové ponuky na ubytovanie. Ubytovanie je v Stupave dosť veľký problém, lebo kapacita ubytovania v Stupave je obmedzená. My si s tým ale poradíme. Už máme zarezervovanú aj kuchyňu. Momentálne riešime rozhodcov a hľadáme pomocníkov, ako napríklad zapisovateľov alebo ľudí čo budú pomáhať na turnaji v bufete a s rôznymi inými organizačnými činnosťami. Aj tento rok poprosíme rodičov, aby nám pomohli napiecť a pripraviť občerstvenie do VIPky. Aj takto chceme navodiť na turnaji rodinnú atmosféru."

Máte tip na víťaza tohtoročného Zorno Cup-u? 

"To sa neodvážim, lebo na turnaj je prihlásených veľa kvalitných družstiev. Každý sa určite bude chcieť vytiahnuť na Tatran Prešov, kvalitných družstiev je ale tento rok veľmi veľa. Možno ešte nejaký „top tím“ pribudne, nechajme sa prekvapiť."

Čo by ste odkázali tímom a divákom?

"Želáme si, aby sa družstvám u nás páčilo a ponúkneme im servis tak, aby boli spokojní. Týmto pozývame fanúšikov, abi prišli do hál pozrieť súboje našich družstiev proti kvalitným súperom. Všetci sú srdečne vítaní a verím, že tento turnaj dobre preverí pripravenosť starších a mladších žiakov pred štartujúcou jarnou časťou ligy. Na turnaj ZORNO CUP 2015 sa veľmi tešíme."

 

Prihlásené družstvá k 19.12. 2014:

Mladší žiaci: 
Tatran Prešov A 
Tatran Prešov B 
PMOS Chrzanów A (Poľsko) 
PMOS Chrzanów B (Poľsko) 
Litovel (Česká republika)
HC Tatran Stupava 
HC Štart Nové Zámky 
SK Žeravice (Česká republika)
HK Ivančice (Česká republika)

Starší žiaci:
Tatran Prešov 
HC Zlín (Česká republika)
HC Štart Nové Zámky 
TJ Jiskra Havličkův Brod (Česká republika)
Piccard Senec 
HK Ivančice (Česká republika)
Strojár Malacky 
HC Tatran Stupava


 Zdroj: http://hctatranstupava.sk/




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL