Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Poloz končí v Moste, v sobotu to oznámil hráčkam


04.01.2015


Reprezentačný kouč žien SR Dušan Poloz odstúpil z funkcie trénera hádzanárok DHK Baník Most


Úradujúci český majster v hádzanej žien DHK Baník Most prišiel o svojho trénera Dušana Poloza. Strojca úspechov severočeského klubu sa rozhodol odstúpiť z funkcie kormidelníka družstva.

"Včera som oznámil hráčkam, že končím. Oficiálne stanovisko vydá klub, ja sa k celej situácii momentálne nebudem vyjadrovať," potvrdil svoj predčasný koniec na lavičke "čiernych anjelov" Poloz, ktorý je zároveň aj koučom reprezentácie Slovenska. 

Viac svetla do jeho odchodu nevniesli ani slová predsedu a manažéra DHK Rudolfa Junga pre mostecky.denik.cz: "Chceme sa Dušanovi poďakovať za všetko, čo pre klub urobil. Viac to nechceme komentovať." 

V decembri - počas Polozovej neprítomnosti, keďže si plnil povinnosti pri úspešnom účinkovaní národného tímu SR na ME 2014 v Chorvátsku - sa v Moste udiali viaceré zmeny. Najskôr vedenie DHK preradilo kapitánku tímu Martinu Vysloužilovú do B-družstva, potom skončil asistent Jiří Hanus, keďže podľa jeho slov prestala fungovať spolupráca s hlavným trénerom. 

Dušan Poloz pôsobil v DHK Baník Most od roku 2012. V sezóne 2012/2013 doviedol svoje zverenky k víťaznému hetriku - prvenstvo v spoločnej slovenko-českej súťaži žien (WHIL), zisk titulu šampióna ČR a triumf na európskej scéne vo Vyzývacom pohár. V ročníku 2013/2014 pridal víťazstvo v Českom pohári, obhajobu domáceho majstrovského titulu a účasť v osemfinále Pohára EHF. 

V aktuálnej sezóne patrí hráčkam z Mosta v tabuľke WHIL, ktorá bude po reprezentačnej prestávke pokračovať od nadchádzajúceho víkendu, zatiaľ 3. priečka s trojbodovým odstupom za vedúcou Iuventou Michalovce. V Pohári EHF skončili svoje účinkovanie v 3. kole. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL