Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

Chmeliar neskrýva sklamanie a rozčarovanie


05.01.2015


Majiteľ hádzanárskeho klubu Tatran Prešov vyjadril nespokojnosť so skorým koncom účinkovania na medzinárodnej scéne


Hádzanári Tatrana Prešov začali v nedeľu prípravu na druhú časť sezóny. V extralige mužov síce ťahajú rekordnú sériu bez premožiteľa, v Slovenskom pohári postúpili do finále (je na programe na prelome januára a februára), v SEHA GSS League sa držia na 4. mieste, ale svoje účinkovanie už skončili na európskej scéne. Šarišanom sa nepodarilo kvalifikovať do Ligy majstrov a ani postúpiť do skupinovej fázy Pohára EHF.

"Pre mňa osobne je naše jesenné účinkovanie obrovským sklamaním a rozčarovaním zároveň, predovšetkým skorý koniec na medzinárodnej scéne. Pri prešovskej hádzanej som štrnásť rokov, pričom trinásť rokov hrávame pravidelne európske pohárové súťaže. Za ten čas sa však ani raz nestalo, aby sme naše pôsobenie na medzinárodnej pohárovej scéne skončili už v novembri. Neboli očakávané výsledky, neuspeli sme v prestížnych súťažiach, ubudlo nám divákov. Každým rokom nás hádzaná stojí viac a viac peňazí. Hráči si vykoledovali trénera, o akom asi snívali. Napokon je však z tohto všetkého vari najhoršia sezóna za môjho účinkovania v prešovskej mužskej hádzanej," zhodnotil pre Korzár uplynulé mesiace majiteľ prešovského klubu Miloslav Chmeliar, podľa ktorého je príčinou súhrn viacerých faktorov. 

"Môžu to byť zranenia, možno športové šťastie, ktoré nám nebolo naklonené ani pri žrebe v Lige majstrov a ani v Pohári EHF. Za ten najpodstatnejší ja osobne považujem - zdôrazňujem, že hovorím iba svoj vlastný názor - to, že hráči necítia takú zodpovednosť za výkonnosť a výsledky ako donedávna. K tomu ich podľa mňa nedokážu motivovať ani vysoké finančné prémie. Nemám ani pocit, že by všetci mali ambíciu pracovať na sebe na maximum, aby vložené dokázali maximálne vrátiť v podobe výkonov, výsledkov," nešetril Chmeliar v rozhovore pre regionálny denník kritikou do vlastných radov. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL