Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Jakubisovej štvorgólový príspevok k postupu do Final Four


05.01.2015


Hádzanárky klubu Thüringer HC v hre o tri trofeje


Turnaj Final Four Nemeckého pohára hádzanárok (DHB-Pokal) bude opäť aj so slovenským zastúpením. Vlani sa na vyvrcholení tejto národnej pohárovej súťaže predstavila Denisa Glankovičová s TSV Bayer 04 Leverkusen, ale na trofej si nesiahla pre vyradenie v semifinále. V tomto roku bude hrať medzi najlepším kvartetom Thüringer HC, klub reprezentantky SR Lýdie Jakubisovej, ktorý má najvyššie ambície. Po minuloročnej štvrťfinálovej "stopke" práve od Leverkusenu by úradujúci bundesligový šampión opäť rád získal do vitríny pohár určený pre celkového víťaza.

Hádzanárky THC bez väčších problémov zvládli posledný krok na ceste za účasťou na turnaji Final Four. V nedeľňajšom štvrťfinále zdolali na domácej pôde TuS Metzingen 34:22 (20:12). "Odohrali sme fantastický zápas, divákom sme ponúkli počas celých 60 minút skvelú hádzanú. Sme vo Final Four, to bol náš cieľ," tešil sa tréner Herbert Müller z koncentrovaného výkonu a víťazstva, ku ktorému prispela Jakubisová štyrmi gólmi. Jeho zverenky sú naďalej v hre o najvyššie méty v I. bundeslige, Nemeckom pohári i Lige majstrov. 

Ďalšími účastníkmi záverečného turnaja DHB-Pokalu, ktorý sa uskutoční 16. - 17. mája 2015 zatiaľ v neznámom dejisku, sú VfL Oldenburg, Füchse Berlín a Buxtehuder SV. Obhajca prvenstva HC Lipsko stroskotal vo štvrťfinále doma na Oldenburgu (28:29). Šancu prebojovať sa na toto podujatie mala aj ďalšia Slovenka. Jediný druholigista v tejto fáze súťaže SV Union Halle-Neustadt s Dagmar Stuparičovou podľahol vo štvrťfinále na palubovke berlínskych "líšok" 26:30 (11:16) napriek trom gólom v podaní bratislavskej rodáčky. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL