Mar 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Slováci nedali Grékom vo štvrtok šancu


08.01.2015


Grécko - Slovensko 17:29 (7:13)


Hádzanári Slovenska si vo štvrtkovom medzištátnom prípravnom zápase v Aténach pripísali na konto hladké víťazstvo. Napriek skorému vstávaniu a predpoludňajšej ceste do gréckej metropoly dokázali zverenci trénera Zoltána Heistera podvečer zdolať domácu reprezentáciu v prvom z dvojice prípravných stretnutí jednoznačne 29:17 (13:7). Odvetný duel, ktorým Slováci zakončia reprezentačný blok, sa bude hrať v piatok 9. 1. od 13.30 h SEČ. 

Slováci, ktorí sa predstavili bez M. Briatku (dostal angínu) a Rábek pre problémy s nohou sedel len na lavičke, nezachytili úvod. V 7. min prehrávali 0:3, potom však T. Urban troma a Ľ. Ďuriš jedným gólom otočili na 4:3 v 19. min. Od stavu 5:5 v 21. min zobrali opraty duelu do svojich rúk a šnúrou šiestich gólov sa odpútali od domácich. Za fungujúcou obranou chytal výborne Putera, ktorý si v I. polčase pripísal osem zákrokov vrátane piatich z vyložených príležitostí a jedného pokutového hodu. Strelecky sa darilo aj Zechmeisterovi, ktorý takisto ako T. Urban skóroval pred prestávkou trikrát. 

Hneď po zmene strán slovenský tím zvýšil vedenie na 17:9 a desaťgólový rozdiel dosiahol v 48. min po presnom zásahu B. Siváka (22:12). Vzápätí Slováci vyhrávali aj 23:12. Zápas bol až do konca v réžii hostí, ktorí ďalšou gólovou šnúrou stanovili konečný výsledok na 29:17. 

 
Zoltán Heister (tréner SR): "Dnes naša defenzíva, za ktorou výborne chytali obaja brankári - Putera v prvom a Žernovič v druhom polčase, stála na pevných nohách. Chlapci si schuti zahrali. Vyskúšali sme si nové alternatívy aj v ofenzíve. Stretnutie splnilo svoj účel, potrebujeme ich odohrať čo najviac. Každým zápasom rastie náš výkon. Ak aj v piatok zahráme aspoň takto, budeme sa môcť vrátiť domov spokojní." 

Výsledok - štvrtok: 
Grécko - Slovensko 17:29 (7:13) 
Zostava a góly SR: Putera, Žernovič - Petro, Slaninka 3, B. Sivák 3, Kováčech, T. Urban 3/1, M. Volentics 6/2, Kysel, Mikéci 2, Pekár 3/1, Rábek, Ľ. Ďuriš 1, Kucharik 4, Zechmeister 4 
Pok. hody: 3/1 - 4/4, vylúčení: 2 - 3, rozhodovali: Tsakonas a Koutsos (obaja Gréc.), 150 divákov 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL