Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Hudák z Veselí na lavičku DHK Baník Most


11.01.2015


Trénerská rošáda v interlige hádzanárok


Novým trénerom českého hádzanárskeho majstra DHK Baník Most bude Slovák Ľuboš Hudák, ktorý zaujme miesto po Dušanovi Polozovi. Reprezentačný kouč žien SR Poloz začiatkom januára v Moste skončil, vedenie klubu dočasne poverilo vedením družstva na dva zápasy Jiřího Hanusa, ktorému z pozície hráčok asistujú Petra Vítková a Slovenka Lucia Súkenníková.

Už od utoroka bolo zrejmé, že Hudák je najvážnejším adeptom na obsadenie postu po Polozovi. Rodák z Detvy v sobotu viedol svoje zverenky z HC Veselí nad Moravou v 10. kole WHIL proti svojmu budúcemu zamestnávateľovi DHK Baník Most. Z víťazstva sa tešili favorizované Severočesky (22:28). 

"Od začiatku týždňa sme vedeli, že je Ľuboš v kontakte s Mostom, sám nám to potvrdil. Do poslednej chvíle som však veril, že zvíťazí zdravý rozum a tréner od nás v polovici sezóny neodíde. Napokon nám však oznámil, že ponuku prijal, čo ma dosť zaskočilo i sklamalo," uviedol pre hodoninsky.denik.cz manažér Veselí Miloš Körösi. 

Hudák odchádza zo slováckeho klubu už po polroku. "V polovici sezóny a navyše od rozrobenej práce sa neuteká. Mali sme rozbehnutý nejaký projekt. Chceli sme káder rozšíriť o ďalšie mladé hráčky a práve Hudák mal byť garantom ich rozvoja," netajil rozčarovanie Körösi. 

Hudák by mal družstvo DHK Baník Most oficiálne prevziať v pondelok 19. januára, jeho asistentom bude prvé dve stretnutia práve Hanus. 

Ľuboš Hudák predtým pôsobil v HC winLand Michalovce, s ktorým získal bronz v extralige mužov 2012/2013. Okrem Michaloviec viedol v najvyššej slovenskej súťaži aj HC Sporta Hlohovec. Štyridsaťšesťročný rodák z Detvy počas hráčskej kariéry, ktorej prevažnú časť strávil v Bratislave (okrem toho aj v Karvinej a Slovinsku), štartoval aj na OH 1992 v Barcelone i MS 1993 vo Švédsku. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL