Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

M. Školková po zranení opäť strieľa góly


12.01.2015


Martina Školková, spojka Dijonu, po víťazstve nad Le Havre: "Podarilo sa nám vyhrať dôležitý zápas. Dúfam, že nám to vydrží, aj keď sme nepodali oslnivý výkon, ale podstatné je, že máme tri body"


Slovenská hádzanárska reprezentantka Martina Školková výraznou mierou prispela k postupu národného tímu zo základnej skupiny na decembrových majstrovstvách Európy žien v Chorvátsku a Maďarsku. Vo štvrťfinálovej fáze stihla odohrať už len jeden duel. Proti Holandsku (20:30) bola so 6 gólmi najlepšou strelkyňou i hráčkou výberu SR. Do ďalšieho priebehu kontinentálneho šampionátu, na ktorom skórovala dovedna 15-krát, ju nepustilo zranenie

"Dostala som silný úder na kľúčnu kosť, mala som potrhané nejaké vlákna a hematóm. Doteraz mám kľúčnu kosť trochu vystúpenú. Vraj to tak už zostane, ale už ma to nebolí," vrátila sa k zdravotným problémom zo Záhrebu M. Školková, ktorú v zostávajúcom priebehu ME 2014 nahradila na súpiske Simona Szarková. 

Po Novom roku už Školková naplno zaberá v klubovom drese Cercle Dijon Bourgogne. "Hneď, ako som prišla do Francúzska, zapojila som sa do tréningového procesu. Mala som menšie problémy s ramenom, ktoré bolo úplne stuhnuté po tom spomenutom zranení kľúčnej kosti. Absolvovala som rehabilitáciu a už je to lepšie," pokračovala  30-ročná spojka, ktorá v roku 2015 musí mať dôvod na spokojnosť, keďže Dijon ho začal víťazne. V najvyššej francúzskej súťaži sa nováčik aktuálne "vyhrieva" na 6. mieste so ziskom 19 bodov a bilanciou 3 výhry - 2 remízy - 6 prehier. 

"Podarilo sa nám vyhrať dôležitý zápas proti Le Havre. Dúfam, že nám to vydrží, aj keď sme nepodali oslnivý výkon, ale podstatné je, že máme tri body," radovala sa rodáčka z Partizánskeho, ktorá k triumfu 25:22 prispela dvoma gólmi. So spoluhráčkami si počas víkendu vybojovala postup do štvrťfinále Francúzskeho pohára, keď na pôde druholigového AS Cannes Handball sa zápas skončil nerozhodne 20:20, ale v rozstrele uspel favorit. Školková svoj pokus na úvod "lotérie" nepremenila, ale počas riadneho hracieho času bola s piatimi presnými zásahmi najlepšou strelkyňou svojho tímu. Vo štvrťfinále francúzskej pohárovej súťaže sa predstaví aj Stella Saint-Maur, klub ďalších dvoch reprezentantiek SR Žanety Tóthovej a Petry Beňuškovej, keď v osemfinále vyradil Chambray Touraine (36:24). 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL