Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Glankovičová ide bojovať o postup do I. bundesligy


13.01.2015


Dortmund angažoval skúsenú slovenskú ľavorukú hádzanárku


Slovenka Denisa Glankovičová dlho bez vrcholovej hádzanej nevydržala. Po rozlúčke s TSV Bayer 04 Leverkusen, v ktorého drese strávila desať sezón v najvyššej nemeckej súťaži, prevzala od leta 2014 pozíciu hrajúcej trénerky v oberligovom (štvrtá najvyššia súťaž) HSG Bergische Panther.

Podľa aktuálnych informácií si však teraz vyskúša aj II. bundesligu, keďže do svojich služieb ju zlákal BV Borussia 09 Dortmund. Líder súťaže zareagoval angažovaním skúsenej ľaváčky na zranenie Talianky Rafiky Ettaqiovej, ktorej problémy s ramenom si vyžiadajú minimálne štvortýždňovú pauzu. "Denisa prinesie potrebnú dávku skúsenosti, ktorú v našom úzkom kádri ešte potrebujeme," uviedol zástupca klubového šéfa Borussie Jochen Busch pre Ruhrnachrichten. Bývalá reprezentantka SR by mala Borussii pomôcť k postupu medzi elitu. "Je to presne hráčka, akú sme hľadali. Má hráčske kvality, ktoré potrebujeme. Nechýbajú jej medzinárodné skúsenosti a už od prvých dní ukazuje, že nebude potrebovať dlhší čas na rozbeh," poznamenala na adresu novej posily na post pravej spojky trénerka BVB Ildikó Barnová. 

Glankovičovej spoluhráčkou v Dortmunde, ktorý je s bilancou 11 víťazstiev - 1 remíza - 1 prehra na čele tabuľky II. bundesligy, je aj krajanka Petronela Kováčiková. Mladá krídelnčíka v úvode sezóny utrpela dlhodobé zranenie ľavého kolena. Družstvo Bergische Panther prišlo o Glankovičovú len čiastočne. Ako hráčka už teraz nebude zaň nastupovať, ale v tíme zostáva ako trénerka. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL