Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Veselí hľadá trénera, v stredu s provizórnym riešením


14.01.2015


Vedenie HC Veselí nad Moravou chce otázku kormidelníka vyriešiť na dlhšie obdobie


Spoločná slovensko-česká súťaž hádzanárok (WHIL) má tri zápasy 11. kola na programe už v stredu. Hneď v úvodnom z nich sa v Prahe od 17.30 h proti DHC Slavia predstaví aj HC Veselí nad Moravou, ktorý prišiel počas víkendu o svojho trénera. Ľuboš Hudák oznámil svoj odchod do DHK Baník Most, a tak musí vedenie slováckeho klubu hľadať jeho nástupcu. "Nechcem robiť žiadne unáhlené rozhodnutia, aby sme potom zase za mesiac nemuseli meniť trénera. Chceme nájsť dlhodobejšie riešenie," uviedol pre server iDnes.cz manažér Veselí Miloš Körösi.

Hoci sa Hudák, ktorý podľa vlastných slov dlho zvažoval svoj odchod a bolo pre neho ťažké opustiť Veselí, ponúkol, že v stredu by odkoučoval duel na Slavii, Körösi to odmietol: "Keď nie je správna vôľa a motivácia, tak to nie je ono." Veselí tak na duel druhého so šiestym tímom tabuľky zrejme zvolí provizórne riešenie. V stredajšom programe od 18.00 h figuruje aj zápas HK Slávia Partizánske - Bemaco Prešov, v ktorom sa budú chcieť domáce výsledkovo chytiť a udržať kontakt s konkurentmi z vyšších priečok. V rovnakom čase bude hrať aj ŠKP Bratislava na palubovke DHK Zora Olomouc. Oba tímy vyšli počas víkendu v prvom novoročnom kole naprázdno. 

Sobota ponúka od 18.00 h šláger DHK Baník Most - DHC Sokol Poruba. Český majster sa po turbulentnom uplynulom období predstaví prvýkrát pred svojimi fanúšikmi, hostky by sa prípadným úspechom mohli bodov dotiahnuť na svojho protivníka. Ešte predtým privítajú v Písku hádzanárky Slovana Duslo Šaľa, ktoré sa musia zaobísť bez tehotnej brankárky Adriany Grandtnerovej a na juhu ČR ich nečaká jednoduchá úloha. V nedeľu uzavrie 11. kolo od 17.00 h zápas v Zlíne, kde sa predstaví zatiaľ nezdolaný líder súťaže Iuventa Michalovce. 

Program tohtotýždňových zápasov 11. kola WHIL: 
streda 14. 1.: 
17.30 h DHC Slavia Praha - HC Veselí nad Moravou 
18.00 DHK Zora Olomouc - ŠKP Bratislava 
18.00 HK Slávia Partizánske - Bemaco Prešov 
sobota 17. 1.: 
15.00 Sokol Písek - HK Slovan Duslo Šaľa 
18.00 DHK Baník Most - DHC Sokol Poruba 
nedeľa 18. 1.: 
17.00 HC Zlín - Iuventa Michalovce




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL