Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Pavol Palša sedemdesiatnikom


15.01.2015


Ako sám vraví pri tejto príležitosti: “Energie mám dosť a smelo sa ešte pohrniem do hádzanej, aby som ju vždy rozvíjal.”


Významného životného jubilea sa dožíva Pavol Palša. Viceprezident Slovenského zväzu hádzanej oslavuje vo štvrtok 15. januára svoje 70. narodeniny. 
Hádzanej sa začal venovať ako 13-ročný pod vedením legendy v slovenskej hádzanej Antona Frola, ktorý ho doslova objavil. Okrem Tatrana Prešov si počas základnej vojenskej služby zahral za ČH Bratislava. Ako tréner viedol dorastenky TJ Lokomotíva Prešov a ženy ZVL Prešov, do tajov hádzanej zaúčal aj žiačky ŠŠS pri ZŠ Prešov - Ľubotice. Ako funkcionár zastával rôzne funkcie na okresnej, krajskej i celoštátnej úrovni. Dodnes pôsobí v štruktúrach generality Slovenského zväzu hádzanej. Od roku 2012 pôsobí ako predseda Prešovského krajského zväzu hádzanej, je člen správnej rady a viceprezident SZH. 
Pavol Palša je zakladateľom krajskej súťaže žien, vďaka ktorej sa začala hrať hádzaná vo viacerých mestách východoslovenského regiónu. Je  priekopníkom pri zakladaní športových tried a školských šporových stredísk v hádzanej, utvoril systém celoslovenských súťaží ŠŠS v hádzanej, ktorý sa s menšími obmenami hrá doteraz. Je tak isto spoluzakladateľ ženskej hádzanej v TJ ZVL Prešov, kde sa vytvorilo družstvo s európskymi parametrami. Je držiteľom zlatej plakety za rozvoj športu na Slovensku. Vyhlásili ho za Osobnosť prešovského športu a v roku 2012 ho uviedli do Siene slávy slovenskej hádzanej.



Pavol Palša, želáme pevné zdravie, elán, vždy naplno bijúce srdce pre slovenský šport! 
Všetko dobré  želá za celú slovenskú hádzanársku rodinu Slovenský zväz hádzanej.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL