Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Jakubisovej Thüringer aj po šlágri v Lipsku nezdolaný


16.01.2015


Thüringer HC prvýkrát v aktuálnej ligovej sezóne nevyhral a jeho hráčka Lýdia Jakubisová tvrdí: "V konečnom dôsledku sme s bodom ako-tak spokojní, hoci nás remíza trochu škrie"Opakovaná štvrtková správa a doplnená o vyjadrenia Lýdie Jakubisovej


Hádzanárky Thüringer HC získali v uplynulej sezóne majstrovský titul bez čo i len jedinej prehry a teraz majú pri jeho obhajobe šancu tento kúsok zopakovať. Nádej na absolvovanie ligového ročníka bez nájdenia premožiteľa si udržali aj v stredajšom šlágri najvyššej nemeckej súťaže pred 2793 divákmi v Lipsku. Na palubovke svojho najväčšieho konkurenta uhrali remízu 28:28 (16:12), ktorá im pri jednom zápase k dobru oproti HC Lipsko ponecháva komfortný štvorbodový náskok na čele tabuľky I. bundesligy. 

Klub slovenskej reprezentantky Lýdie Jakubisovej mal však zápas rozohratý na plný bodový zisk. V prvom polčase viedol už päťgólovým rozdielom, po zmene strán vyhrával trinásť minút pred koncom ešte 23:19. O štyri minúty neskôr však lipské hádzanárky vyrovnali na 23:23. V úplnom závere boli bližšie k víťazstvu hráčky THC, ale v poslednej minúte stanovila konečný nerozhodný výsledok Anne Hubingerová, ktorá pomedzi nohy Dinah Eckerleovej poslala loptu do siete a mohla sa tešiť so spoluhráčkami. 

"Bol to dramatický, ale úrovňou nie až taký kvalitný duel. My sme za stavu 23:19 nevyužili možnosť definitívne rozhodnúť, nepremenili sme veľa čistých gólových príležitostí," poznamenal kouč Thüringeru Herbert Müller. Ľavoruká krídelníčka Jakubisová sa proti II. tímu aktuálnej tabuľky a držiteľovi DHB-Pokalu dokázala gólovo presadiť dvakrát. V úvodnom dejstve upravila stav na 15:10 a v druhom polčase zvýšila vedenie na 22:19. 
"V konečnom dôsledku sme s bodom ako-tak spokojní, hoci nás remíza trochu škrie. Mali sme to dobre rozohraté, ale potom prišla fáza, v ktorej sme nepremenili veľa vyložených šancí a ponúkli sme Lipsku vrátiť sa do zápasu. Ku koncu sme už aj prehrávali, ale nevzdali sme to a znova otočili skóre vo svoj prospech. Škoda, že sme sa v záverečných 12 sekundách nedostali za nerozhodného stavu už do zakončenia," uviedla pre  Lýdia Jakubisová. 

Nemecký šampión má pred sebou ďalšiu náročnú skúšku počas víkendu, keď sa predstaví na pôde tretieho tímu tabuľky. "Určite chceme ligu vyhrať a urobíme všetko pre to, aby sme to dokázali. V sobotu nás čaká duel proti Buxtehuder SV, po ňom budeme zase o čosi múdrejší. Znovu prejsť súťaž bez prehry by bolo skvelé, ale nie je to vyslovene cieľ," dodala slovenská bojovníčka na pohľadanie. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL