Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Kertészová pauzuje pre vyvrtnutý členok


27.01.2015


Veselková po takmer roku opäť na zápasovej súpiske


Hádzanárky HK Slovan Duslo Šaľa utrpeli počas víkendu tesnú prehru 28:29 v 12. kole ženskej interligy (WHIL) na pôde DHK Zora Olomouc, pričom sa nemohli spoľahnúť na góly reprezentantky Andrey Kertészovej. Kanonierka "chemičiek" chýbala v zostave zo zdravotných dôvodov. "Na jednom z minulotýždňových tréningov si spôsobila výron v členku. Jej pauza sa podľa slov lekára odhaduje na desať dní. Momentálne podstupuje terapiu, aby bola čo najskôr fit. Uvidíme, či sa v sobotu objaví na zápasovej súpiske," poznamenal sekretár hádzanárskeho Dusla Ladislav Kovács. 
Kertészová atakovala v jesennej časti najvyššie priečky poradia strelkýň WHIL a zahrala si v drese SR na ME 2014 v Chorvátsku a Maďarsku. V novom roku jej zatiaľ akoby trochu zvlhol pušný prach, keďže v dvoch doteraz odohratých dueloch strelila len päť gólov - dva proti Zlínu a tri (všetky z pok. hodov) proti Písku. V rebríčku aktuálne klesla na 5. pozíciu so 71 presnými zásahmi. 
Naopak, v Olomouci sa po takmer ročnej pauze spôsobenej zranením a následnou operáciou objavila na lavičke Dusla Eva Veselková. Dvadsaťštyriročná spojka však do hry ešte nezasiahla, keďže ju čakala kontrola u lekára, ktorý jej má dať "zelenú". Potom bude už len na koučovi, ako sa rozhodne dávkovať jej nasadzovanie do duelov. Na tréningoch sa Veselková pripravuje so spoluhráčkami, ale ešte potrebuje čas, kým sa dostane do niekdajšej formy, vďaka ktorej si vyslúžila aj pozvánku do národného tímu Slovenska.  
Zverenky trénera Rudolfa Petrikoviča čaká v sobotu šláger kola proti DHK Baník Most. Stretnutie sa v Mestskej športovej hale v Šali začne netradične už o 15.00 h, keďže v rovnaký deň hrajú svoj domáci extraligový zápas aj muži HKM Šaľa (od 18.00 h proti ŠKP Bratislava). 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL