Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Smoliar Kukučka, najskôr chrbát, teraz zlomená ruka


28.01.2015


Peter Kukučka sa dostával späť do hernej pohody, keď ho pribrzdila zlomenina ruky z prípravného zápasu


Slovenský hádzanár Peter Kukučka má smolu. Tá sa mu doslova lepí v ostatnom čase na päty, pokiaľ ide o zdravotný stav. Nie tak dávno sa zbavil problémov s chrbtom a už ho zasiahla ďalšia rana. Tentoraz je to zranenie ruky. Po absencii v úvodných mesiacoch aktuálnej sezóny sa od začiatku decembra znovu objavoval v zostave Kadetten Schaffhausen, za ktorý odohral päť ligových zápasov. Všetky boli víťazné, v dvoch sa zapísal jedenkrát do streleckej listiny. Okrem toho stihol remízový duel Ligy majstrov proti Aalborgu a osemfinálový zápas Švajčiarskeho pohára aj so svojím dvojgólovým príspevkom. "Bol som už fit. Chrbát po terapii drží a cítil som sa super, ale čo čert nechcel, zlomil som si ruku v prvom prípravnom zápase proti nemeckému Balingenu. Ešte ma čakajú vyšetrenia, po ktorých budem vedieť, či je potrebná operácia. Už som sa vracal do formy, ale zase ma čaká pauza. Je to smola," prezradil jóbovskú zvesť Kukučka, ktorý nepomôže spoluhráčom bojujúcim o postup do osemfinále Ligy majstrov. 
Kukučka bol dlhé roky neodmysliteľnou súčasťou reprezentácie. Dres SR si naposledy obliekol v novembri 2013 v kvalifikácii MS 2015 proti Rumunsku. Či pridá ešte ďalšie štarty za národný tím, je podľa jeho vlastných slov otázne: "Myslím si, že skôr už nie ako áno." 
Považskobystrický odchovanec po návrate Zoltána Heistera do funkcie trénera národného tímu Slovenska začal pôsobiť v úlohe hrajúceho asistenta. Aj táto etapa jeho kariéry je už minulosťou. "Nechcel som pokračovať. Na ihrisku som bol vždy vodca. Ak sa v budúcnosti mám venovať trénerskej činnosti, tak už len ako hlavný kormidelník," dodal Kukučka, ktorý zatiaľ nevie, či bude v Schaffhausene pokračovať aj v ďalšej sezóne. Zmluvu s úradujúcim švajčiarskym šampiónom má platnú do konca tohto súťažného ročníka.  




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL