Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Topoľčany už bez legionárov


29.01.2015


V HK Agro Topoľčany sa rozlúčili s trojicou Cvetkovski, Kulenovič a Donoso


Hádzanári HK Agro Topoľčany nastúpili na prvý súťažný zápas v novom kalendárnom roku bez siedmich hráčov základného kádra. V zostave v stredajšom predohrávanom zápase záverečného 18. kola základnej časti extraligy mužov proti HC Štart Nové Zámky (38:23) už nefigurovala ani trojica zahraničných hráčov - macedónsky brankár Jane Cvetkovski a spojky Alen Kulenovič z Bosny a Hercegoviny a Čiľan Víctor Andrés Donoso Andalaft. "Už sme sa s nimi rozlúčili. K tomuto rozhodnutiu sme dospeli na základe ich výkonnosti. Na legionárov sú logicky vyššie nároky. Myslíme si, že u prvých dvoch polrok a u tretieho menovaného trištvrte roka bol dostatočne dlhý čas, aby sa zžili a adaptovali v novom prostredí. Uvažovali sme, že by sme si aspoň Donosa ponechali do mája, ale za iných finančných podmienok, s čím tento hráč nesúhlasil, a tak odišiel aj on," povedal k odchodu trojice cudzincov zo svojho kádra tréner HK Agro Dezider Jakubička. 
Juhoameričan pôsobil v Topoľčanoch od februára 2014, balkánske duo prišlo počas uplynulého leta. "Kulenovič odohral za nás asi dva zápasy. Cvetkovski niečo odchytal, ale svojou percentuálnou úspešnosťou tiež výraznejšie neoslnil. Donoso chodil do obrany, v lanskom semifinále play-off s Hlohovcom strelil rozhodujúcu sedmičku, mal vo svojej hre určité záblesky, ale po prehodnotení situácie sme sa rozhodli ukončiť spoluprácu. Celkovo nesplnili to, čo sme od nich očakávali. Potom je zbytočné do nich investovať finančné prostriedky, radšej sa budeme venovať našim mladým hráčom," pokračoval Jakubička. 
V tíme Topoľčancov v stredu absentovali aj Pavol Polakovič, Ivan Kucharik, Erik Žilinčík a Lukáš Klačanský. "Polakovič bude pre zranenie chýbať ešte dva - tri týždne, Kucharik sa z reprezentácie vrátil tiež zranený, ale bude pauzovať kratšie. Žilinčíkovi vyskočilo v dueli s Prešovom rameno a vyzerá to, že pôjde na operáciu a v tejto sezóne si už nezahrá. Klačanský mal chrípku, do najbližšieho stretnutia by mal byť v poriadku," objasnil príčiny absencie kvarteta kouč úradujúceho vicemajstra SR a dodal: "Určite by sme chceli opäť hrať finále extraligy, ale bude to náročnejšie, keďže v uplynulej sezóne sme s Drápalom či Hruščákom mali silnejšie družstvo." 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL