Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Jakubisová predĺžila zmluvu a poistila víťazstvo v LM


02.02.2015


Lýdia Jakubisová naďalej vo farbách bundesligového šampióna Thüringer HC


Slovenská hádzanárska reprezentantka Lýdia Jakubisová má za sebou úspešný týždeň. Prvou dobrou správou bola v jeho závere informácia, že naďalej figuruje v plánoch Thüringeru HC. Úradujúci nemecký šampión počíta s 33-ročnou pravou krídelníčkou aj v budúcej sezóne, a tak s ňou predĺžil zmluvu o ďalší rok. "Lýdia má bohaté medzinárodné skúsenosti a už niekoľko rokov odvádza kvalitné služby v prospech klubu," uviedla na adresu Jakubisovej oficiálna klubová stránka THC, ktorý si okrem nej zaviazal na nasledujúci ročník aj rakúsku ľavú krídelníčku Sonju Freyovú. 
Bojnická rodáčka pôsobí v tíme Thüringeru od sezóny 2011/2012. "Teším sa, že tu môžem pokračovať v mojej kariére. Zároveň dúfam, že v tejto sezóne dosiahneme niečo, čo sa nám doteraz nepodarilo - obzvlášť v Lige majstrov, kde chceme ísť do štvrťfinále. Myslím si, že je v našich silách postup z hlavnej skupinovej fázy," poznamenala Slovenka. Ponuku na predĺženie kontraktu prijala bez väčšieho váhania. "Nemusela som dlho premýšľať. Moja dcérka je teraz tretiačka a nechcela som, aby musela meniť základnú školu. Samozrejme, želám si, aby sa mi po prekonanom dlhodobom zranení kolena vyhýbali zdravotné problémy," dodala Jakubisová. 
Prvý krok k splneniu túžby vyslovenej slovenskou oporou urobili zverenky trénera Herberta Müllera počas víkendu. Na úvod hlavnej skupinovej fázy Ligy majstrov zabrali naplno v Slovinsku, keď na pôde RK Krim Mercator Ľubľana vyhrali 26:23 (13:15). Jakubisová prispela k víťazstvu nemeckého prvoligového družstva dvoma gólmi. Najmä ten druhý bol veľmi dôležitý. Domáce v závere znížili z 21:24 na 23:24, ale potom predviedla svoju šikovnosť skúsená ľaváčka, ktorá s istotou premenila svoju pokus z krídelného postu. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL