Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Hladké prehry junioriek SR v príprave s Rakúšankami


03.02.2015


Rakúsko - Slovensko 39:25 (22:14) - pondelok Rakúsko - Slovensko 33:25 (20:12) - utorok


Slovenské juniorské reprezentantky v hádzanej odohrali v rámci krátkeho sústredenia dva medzištátne priateľské zápasy s rakúskymi rovesníčkami. Zverenkám trénera Ľuboša Hudáka sa však v pondelok vo Viedni nedarilo, keď svojim súperkám podľahli vysoko 25:39 (14:22). Z tímu SR strelecky vynikla Kristína Pastorková, autorka 9 gólov. Mladé Slovenky mali príležitosť napraviť chyby z predošlého vzájomného merania síl v utorkovej odvete. No ani v druhom meraní síl však neuspeli a opäť podľahli Rakušankám na ich palubovke v pomere  33:25 (20:12).
Oba zápasy prebiehali v rovnakej réži a to v réžii rakúskych junioriek.  Ich silnou zbraňou boli individuálne schopnosti a rýchlosť. Slovenky sa nevedeli presadiť v streľbe,  kopili početné individuálne chyby a opäť im škrípala hra v obrane. "Opäť sme mali možnosť si v príprave otestovať hráčky na jednotlivých postoch a konfrontovať ich so súperom. Oba zápasy boli podobné ako začiatok na nedávnom turnaji vo Švajčiarsku, kde sme podali slabý výkon v úvodnom zápase (proti Švajčiarkám). Najväčším problémom bola zase súhra spojok a pivota. Hra pivota a uvoľnňovanie pivota na bránkovisku a z toho plynúce inkasované góly", zhodnotil účinkovanie lodivod slovenských junioriek Ľuboš Hudák.  Zároveň doplnil, že "je potrbné, aby sa aj  na klubovej úrovni venovali týmto činnostiam: súhre spojok s pivotom, v obrannej činnosti bránenie súperovho pivota." 
Na úplný záver krátkeho spoločného sústredenia, kde odohrali mladé Slovensky dva prípravné zápasy v Rakúsku, ešte Hudák doplnil: "Očakavál som zlepšenie oproti vystúpeniam na turnaji vo Švajčiarsku. Žiaľ, sme opäť na úplnom začiatku."

Hudákove zverenky sa pripravujú na aprílový kvalifikačný turnaj o postup na ME v hádzanej hráčok do 19 rokov v Španielsku. Najbližšie sa opäť spolu zídu až na marcovom sústredení, počas ktorého odohrajú prípravné zápasy v termíne od 16.03. do 22.03. 2015.


Výsledky: 

I. zápas: 
Rakúsko - Slovensko 39:25 (22:14) pondelok
Najviac gólov za juniorky SR: Pastorková 9/1, Kapsová 6/1, Blehová 4/1 

II. zápas: 
Rakúsko - Slovensko 33:25 (20:12) utorok
Najviac gólov za juniorky SR: Gajdošíková 10/2, Blehová a Španihelová po 5, ČK: 59. Blehová (SR) za 3 vylúčenia 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL