Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Hruščák mení dres, po sezóne do Eisenachu


03.02.2015


Patrik Hruščák z Rostocku do tímu ligového konkurenta z Eisenachu


Slovenský hádzanár Patrik Hruščák chystá ďalší prestup. Od leta 2014 si oblieka dres nemeckého účastníka druhej najvyššej súťaže HC Empor Rostock, ale od nasledujúcej sezóny bude hrávať už za ligového konkurenta ThSV Eisenach, s ktorým počas zimnej pauzy podpísal predbežný kontrakt. V Rostocku mali o služby 25-ročnej pravej spojky naďalej záujem. "Je nám ľúto, že sa Patrik rozhodol nepredĺžiť s nami zmluvu, ale prajeme mu všetko dobré na novom pôsobisku v Eisenachu," uviedla šéfka rostockého klubu Juliane Radikeová. 
Hruščák odohral za aktuálne 13. tím tabuľky II. bundesligy doteraz 22 súťažných zápasov, v ktorých dosiahol 63 gólov. "Mal som možnosť pokračovať v Rostocku a dostal som aj iné ponuky z Nemecka. Napokon sme sa s manželkou rozhodli pre Eisenach, ktorého ponuka bola po všetkých stránkach najlepšia a najlákavejšia," poznamenal pre  P. Hruščák. 
Košický odchovanec sa s Eisenachom, ktorý súčasne získal aj brankára Jana-Steffena Redwitza z TV Neuhausen, dohodol na dvojročnej spolupráci. Hruščákov nový klub figuruje na 6. mieste aktuálneho poradia druhej najvyššej nemeckej súťaže. "Je tu možnosť hrať o I. bundesligu. Ak by Eisenach v tejto sezóne medzi elitu nepostúpil, tak dúfam, že v nasledujúcej sezóne sa to určite podarí. Aj to bola pre mňa pri rozhodovaní jedna z motivácií," vysvetlil Hruščák. 
ThSV Eisenach bude pre reprezentanta SR už piaty klub v Nemecku. Strelecky disponovaný ľavák bol počas svojej doterajšej kariéry hráčom tímov 1. MHK Košice, Rhein-Neckar Löwen, TV Emsdetten, TUSEM Essen, Kecskemét, HC winLand Michalovce, Tatran Prešov, Al-Sadd SC, HK Topoľčany a HC Empor Rostock. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL