Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Líder WHIL odvolal trénera, Petrovskyj v Iuvente skončil


03.02.2015


Borys Petrovskyj na lavičke Iuventy Michalovce vydržal len niečo vyše polovicu sezóny


Ani druhý angažmán Borysa Petrovského na lavičke hádzanárok Iuventy nemal dlhé trvanie. Prvýkrát na nej strávil 42-ročný ukrajinský kouč tri mesiace (november 2009 - február 2010), v sezóne 2014/2015 vydržal sedem mesiacov. Vo funkcii ho od utorka nahradil jeho doterajší asistent František Urban.
Petrovskyj prevzal družstvo úradujúceho slovenského šampióna po Jánovi Packovi v lete 2014. Hoci jeho zverenky v aktuálnom ročníku spoločnej slovensko-českej súťaže žien (WHIL) ešte neprehrali a s bilanciou 10 víťazstiev - 3 remízy sú na čele tabuľky, svoju misiu na Zemplíne končí opäť predčasne.  "V pondelok mala správna rada zasadnutie, už druhé v krátkom časovom odstupe. Už po našom víťaznom domácom zápase s Partizánskym vyslovila nespokojnosť s hrou nielen v ňom, ale i v predchádzajúcich dvoch kolách. Napriek tomu, že sme naďalej bez prehry, zdvihli sme varovný prst. Počas uplynulého víkendu prišla remíza v Písku, ktorá nás nemohla nechať na pokoji. Majitelia klubu a členovia správnej rady sa rozhodli nepokračovať v spoluprácii s Borysom Petrovským," informoval športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny k ukončeniu pôsobenia najdlhšie slúžiaceho zahraničného kormidelníka na michalovskej lavičke.  Paradox v podobe odvolania trénera, keď je družstvo na čele tabuľky, sa zopakoval v Michalovciach po šiestich rokoch. Vtedy po prehre s nórskym Levangerom a vyradením v osemfinále PVP skončil Michal Lukačín a nahradil ho Roman Lamač. 
Hoci vo vedení nebola spokojnosť s prácou Petrovského s družstvom, všetko nebola len jeho vina. "Aj výkony, snaha a nasadenie hráčok zaostávajú za našimi očakávaniami, preto tri hráčky, ktoré nebudem menovať, sú podmienečne vylúčené z kádra. V najbližšom období musia dokázať, že patria do tímu. Ak budú u nás nejaké zmeny, tak len smerom von," pokračoval Čúrny. 
František Urban bol doteraz Petrovského asistentom. "Poverili sme ho vedením družstva do konca sezóny, v utorok predpoludním už viedol tréning," dodal športový riaditeľ michalovského klubu. Dvadsaťdeväťročný Urban pôsobil v Iuvente ako mládežnícky tréner. V uplynulej sezóne získal titul so staršími dorastenkami a juniorky skončili štvrté. V aktuálnom ročníku sú staršie dorastenky na čele tabuľky a juniorky tretie. Premiéru v pozícii hlavného kormidelníka absolvuje najbližšiu sobotu 7. 2. v Chemkostav aréne proti HC Veselí nad Moravou. Bude mať pikantnú príchuť, keďže jeho náprotivkom bude Ján Packa, ktorému v prvej časti jeho pôsobenia na Zemplíne robil asistenta. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL