Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Stuparičová na odchode z SV Union Halle-Neustadt


05.02.2015


Dagmar Stuparičová po troch sezónach uzavrie svoju hráčsku kapitolu v nemeckom druholigovom tíme


Slovenská hádzanárka Dagmar Stuparičová nebude od nasledujúcej sezóny pokračovať v kariére v SV Union Halle-Neustadt. Stuparičovej vyprší po skončení aktuálneho ročníka kontrakt a už nepríde k jeho predĺženiu. Tridsaťdvaročná Slovenka a bývalá reprezentantka pôsobí v tíme Halle-Neustadt od roku 2012, keď aj na popud kouča Michala Lukačína prišla z družstva nemeckého šampióna Thüringer HC. Nemecký druholigový klub okrem nej nepočíta ani so službami poľskej brankárky Patrycje Miksztovej.
"Obe hráčky v uplynulých rokoch svojím prístupom a nasadením prispeli k tomu, že sme sa zaradili medzi etablovaných účastníkov II. bundesligy. Pre veľa našich mladých hráčok boli vzormi a za krátky čas sa stali obľúbenkyňami publika. V športe sa však stáva, že sa pristúpi nielen k pozitívnym rozhodnutiam," uviedol k odchodu k dvojice opôr hovorca SV Union Marcel Gohlke. 
Halle-Neustadt má už isté príchody ľaváčky Heleny Mikkelsenovej a pivotky Signe Haldovej z dánskeho Viborgu, ale okrem brankárky a krídelníčky hľadajú ešte posilu do spojkového radu. 
Stuparičová aktuálnu sezónu, ktorá je pre bratislavskú rodáčku treťou v drese "Wildcats", ešte dokončí na súčasnom pôsobisku. Ľavá krídelníčka využiteľná aj na poste strednej spojky v jej doterajšom priebehu strelila 50 gólov (priemer 3,3 na zápas), čo ju radí na 3. miesto v klubovom poradí strelkýň. SV Union Halle-Neustadt na 7. mieste so ziskom 18 bodov zo 16 stretnutí uzatvára prvú polovicu tabuľky druhej najvyššej nemeckej súťaže. 
Dagmar Stuparičová strávila pred pôsobením v SV Union-Halle jednu sezónu v najvyššej nemeckej súťaži v drese Thüringer HC. Predtým dva roky pôsobila v najlepšej ligovej súťaži na svete v dánskom klube Team Esbjerg, kam zamierila v roku 2009 po ukončení angažmánu v maďarskom DVSC-Aquaticum Debrecín. Trojnásobná najlepšia hádzanárka SR (2007 - 2009) hrávala doma za Chiranu Medical Bratislava a HK Slovan Duslo Šaľa, odkiaľ sa v roku 2005 vydala na legionárske chodníčky. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL